Vrijdag 7 juli 2017 : D+6: Zon, zee, nog zon, strand en… ah ja, nog meer zon!

Vandaag om 7u20 voor één keer geen ZCK trainers op wandel, want de zwemmers mochten uitslapen. Pas om 8u30 werden de zwemmers uit hun bed gehaald, maar de meesten waren dan al wel wakker. Deze keer was het ontbijt om 9u een stuk relaxer want geen gehaast om naar de training te gaan.
Na het ontbijt kregen alle zwemmers de opdracht zich in te smeren, zwemkledij aan te doen en beneden in onze vaste vergaderzaal te verzamelen. Daar kregen ze 2 opdrachten tegelijkertijd.
Enerzijds moesten ze een ganse dag 3 rauwe eieren proberen heel te houden, die ze op elk moment van de dag op vraag van de trainers moesten kunnen tonen (ze moesten ze dus steeds bijhebben) en die iedereen in de loop van de dag even bij zich moest gehad hebben.
Anderzijds moesten ze zich opdelen in 2 groepen: 14 denkers en 14 durvers. De denkers moesten inschatten of de durvers van de 3 meter hoge “klif” in de zee durfden te springen. Toen we naar buiten gingen sneuvelde alvast het eerste ei doordat Fausto zijn eigen krachten wat had onderschat.
Na een wandeling naar de klif (voorbij hotel Romantica, voor de 2011-stage-gangers) sprongen alle durvers zonder twijfelen van de “klif” (wat goed was voor 13 juiste inschattingen, en dus 5 tips). Daarna sprongen uiteindelijk alle denkers. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar de meesten wel 100 keer. De foto’s in het foto-album spreken boekdelen. Aangezien iedereen het zo plezant vond, werd besloten om de rest van de strandspelen te vervangen door deze springsessie.
Op de terugweg passeerden we langs een papegaai waar onze zwemmers een uitgebreid gesprek mee hielden. Ik denk wel dat onze zwemmers meer Spaans kenden dan de papegaai, want veel verder dan “Ola” (papegaai) – “chocola?” (zwemmers) – “ola” – … ging het gesprek niet. Vervolgens passeerden we langs Supermercato Miguel waar alle zwemmers wat inkopen konden doen: koeken, zonnecrème, sport-mentos etc.
Na het middagmaal volgde dit keer slechts 1u platte rust, tenminste als er geen opmerkingen moesten gemaakt worden. Per opmerking kwamen er 5’ bij en uiteindelijk hebben we toch 1u15’ gerust.
Daarna opnieuw naar het strand aan de haven waar een nieuwe verrassing op onze zwemmers lag te wachten: een “big-sup”. Je kan het vergelijken met een grote surfplank waar je met 8 a 10 kan opstaan en waarop je dan moet peddelen zoals in een kajak. In 4 groepen van 8 a 10 gingen we telkens voor 30’ de zee op. De ene groep al wat meer succesvol dan de andere, maar iedereen is alvast een welgesmaakte ervaring rijker! De rest van de tijd konden ze vrij doorbrengen op het strand. Terwijl Seppe en Uwe vissen probeerden vangen, Noah en Gitte met de bal aan het spelen waren op het strand en Ella en Merel aan het zwemmen waren in de zee, wisselden de anderen af tussen zwemmen in de zee, souvenirs kopen in de winkeltjes, en meezwemmen met de Sup. Sommigen hebben vandaag bijna meer gezwommen dan op een gewone trainingsdag, niet waar Dante?
Daarna volgde voor de oudste jongens nog het hoogtepunt van de dag. Een foto met hun grote idool (althans sinds enkele dagen): Chloé Tutton. Hiervoor offerden ze graag 30’ strand en zee op om zich toch nog eerst te kunnen douchen en opmaken. Wie zei er dat meisjes ijdel zijn? De hormonen vlogen in het rond. Na het avondeten mochten de zwemmers hun eieren terug inleveren. Omdat niet iedereen de eieren in zijn bezit heeft gehad tijdens de dag (Yaro en Quinten…), telde er slechts 1 overlevend ei mee, wat toch goed was voor 4 extra tips. Ze komen dichter bij de oplossing van het mysterie. Normaalgezien zouden ze morgen frietjes krijgen maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat de facebook-uitdaging gaat lukken…