Zaterdag 8 juli 2017 : D+7: Back to reality: trainen en nog eens trainen!

Voor de meeste zwemmers was vandaag weer een harde confrontatie met het dagelijkse ritme. Opstaan om 7u20, ontbijt om 7u50, vertrekken naar het zwembad om 8u30. Iets meer wolken vandaag, dus je zou verwachten dat de temperatuur wat draaglijker was, maar door de luchtvochtigheid was niets minder waar. Tijdens de korte persoonlijke loszwaai-sessie, die volgde op het insmeer- en drankverdeelmoment, werd al snel duidelijk dat de meesten er nog half slaperig bij stonden. Dat werd even snel verholpen met een korte gezamenlijke opwarm-sessie zodat iedereen klaar was om het zwembad in te duiken. De training verliep zonder noemenswaardige problemen. Hier en daar een pijntje dat opspeelde (waarschijnlijk wat wild gepeddeld of gedoken de dag ervoor), wat een persoonlijk trainingsschema vroeg.
Na de training hadden de zwemmers in het hotel een uurtje vrij. Tijdens die vrije momenten hingen/lagen de zwemmers wat bij elkaar op de kamer, en werden hier en daar nog wat inschrijvingen voor de kampioenschappen dubbel gecheckt. Ook merkten we op dat sommige zwemmers wat prikkelbaarder beginnen worden (vermoeidheid) of dat ze op sommige momenten onvoldoende respect toonden voor materiaal (zwemmateriaal, wanorde in kamers, etc.), voor elkaar en voor personen buiten de club. Dat werd dus even in groep besproken, en hopelijk is de boodschap aangekomen.
En dan het moment waar velen naar uitkeken: de frietjes op zaterdagmiddag, want hoewel het er vrijdagavond niet naar uit zag, hebben ze toch de 200 likes gehaald. Bram, de broer van Seppe, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een serieuze eindsprint georganiseerd waardoor de nodige likes toch nog binnenkwamen. De zwemmers waren dankbaar. Enkelen lieten de frietjes toch gewoon links liggen (bravo!), doordat ze zich de les van het voedingskwartet nog herinnerden of misschien gewoon niet zo graag frietjes eten. Voor de anderen was de verleiding te groot, en zij verorberden met smaak (en met mate) hun welverdiende portie frietjes.
Daarna konden we weer onze bedjes voor wat extra rust. Sommigen blijven zich afvragen “waarom dat nodig is” maar liggen uiteindelijk toch vredig te snurken. Hopelijk heeft het hen deugd gedaan. Om 15u was het weer verzamelen geblazen om ons vertrouwde parcours richting zwembad af te leggen. Na een half uurtje droogopwarming, werd de zwemtraining gekenmerkt door een mega aflossing met alle ZCK-groepen door elkaar. Enthousiasme en inzet (en vooral lawaai) troef!
Na het avondeten (ik herinner me de menu van exact een week geleden) stond er nog een Mol-opdracht op het programma. Elke zwemmer kreeg 3 ja/nee vragen. 1) slaapt er een mol op jouw kamer? 2) zwom er vanochtend een Mol in jouw baan? 3) Stond er een Mol naast jou bij de droogopwarming? Als ze meer dan de helft van de vragen juist beantwoordden, kregen ze 3 tips, en met 52 op 84 was dat ook een feit. Wel opvallend was dat er slechts 2 zwemmers denken dat er een Mol op hun kamer ligt (en die 2 liggen dan nog op dezelfde kamer). Maar bon: de tips zijn binnen. Tijdens het GSM-moment werd weer even contact gezocht met thuisfront en daarna was het weer tijd om oogjes en snaveltjes toe te doen en naar dromenland te gaan, wat voor enkelen vanavond nog wat beter zal lukken dan de voorbije nachten (zie ook het laatste wist je datje…).