Eindelijk was het zover. Een ruime ZCK delegatie is vertrokken op stage naar Abbeville. 

Laetitia, Fleur, Dauwe, Silke, Cato, Rob, Jo, Jari, Senne, Amaury, Fausto, Yaro, Quinten, Eline, Lotte, Silke, Tessa, Hanne, Anke, Anouck, Matteo, Jannes, Renzo, Dante, Thomas, Wout, Noor, Ella, Silke, Noah, Senne stomen zich klaar in het mooie zwembad van Abbeville voor de komende kampioenschappen (VZC – BJK – BK).

Onze trainers An, Lise, Sam en Mich en ouder/begeleider Stefan zullen met veel plezier en enthousiasme het allerbeste van zichzelf geven om onze zwemmers helemaal kampioenschap klaar te krijgen en er een fantastische stage van te maken.  

De ouders, familie en sympathisanten aan het thuisfront worden niet vergeten. Onze begenadigde verslaggever ter plaatse (MVDB) zorgt elke dag voor een mooi stukje met nieuwtjes over de ZCK avonturen in Abbeville. Hierbij dan ook meteen zijn eerste verslag. (alles is ook online en vers van de pers te volgen via de facebook groep ‘Stage ZCK’) 

Verslag Mich 

7u15. Biep biep biep. Veel te vroeg naar mijn gevoel gaat de wekker af. En in vergelijking met de komende 11 dagen zal dit achteraf toch “uitslapen” blijken te zijn. In grote chaos snel nog wat zaken bij in de valies proppen en richting marktplein. Om 9u blijkt half Kapelle-o/d-Bos reeds verzameld te hebben op het marktplein. Er was meer drukte dan bij het vertrek van de Rode Duivels richting Rusland. Dat zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat zij niet op het marktplein vertrokken zijn. Soit, Iedereen was er klaar voor, en een 10-tal minuutjes later kwam onze bus dan toch toe. Snel alles inladen, en de zwemmers stormen de “oiseau bleu” binnen op zoek naar de beste plaatsen. Aangezien onze chauffeur zijn rij-en-rust-tijden moest respecteren konden we nog niet vertrekken. Dus hadden we tijd om ons stage thema te lanceren: Tempt… Nee: “EXPEDITIE ZCK”. De zwemmers worden verdeeld in 4 kampen: “kamp Crawl”, “kamp Vlinderslag”, “kamp Rugslag” en “Kamp Schoolslag”. Het doel van het spel is om per kamp zoveel mogelijk “Tjarko Points” te verzamelen tijdens de stage. Deze punten worden individueel of in groep verdiend. Maar elke dag moet er ook 1 team, de verliezers van de dag-opdracht, iemand naar het “baksteenslag-kamp” sturen (en die persoon neemt uiteraard zijn Tjarko points mee). Na 20’ wachten snel nog een foto voor de bus, een laatste kus of knuffel voor de thuisblijvers, en opnieuw de bus op. En nu zijn we echt weg richting Abbeville!
Op de bus een eerste opdracht per kamp: ontdek de kamerindeling aan de hand van tips die ze tijdens de busreis krijgen. De ploeg die als eerste de juiste kamerindeling vindt, verdient Tjarko points voor elke zwemmer. De ploeg die als laatste klaar is, moet ’s avonds iemand wegsturen. En we moeten het toegeven: we hebben ze wat onderschat. Hoe moeilijk ze het vorig jaar hadden om het te ontcijferen, zo snel ging het dit jaar. Na de eerste tip, hadden ze het principe helemaal door. Snel dan nog maar wat foute info (verjaardagen van trainers) verspreiden om verwarring te creëren, maar het mocht niet baten. Knap gedaan, zwemmers! “Kamp Schoolslag” kwam als winnaar uit de bus, “kamp Rugslag” als laatste. Zij moeten dus als eerste iemand naar het “baksteenslagkamp” sturen.
Na een korte middagstop om ons lunchpakket te verorberen en een laatste stukje van anderhalf uur, kwamen we rond 14u30 aan aan het zwembad. An trok met de 5 oudste meisjes richting hotel, terwijl de andere zwemmers in het “Centre Sportif” hun kamer toegewezen kregen. Kamer is een licht understatement want ik denk dat er sommige zelf in hun kamer kunnen verloren lopen. Ik denk niet dat we ooit al zo’n ruime kamers gehad hebben op stage. Daarna brachten we ons eerste bezoekje aan L’Aqu’ABB. En het moet gezegd: het is hier dik in orde: mooi weertje, openlucht trainingen (al is de zon soms wat lastig voor de rugzwemmers), aangenaam water… Hier kunnen we de komende week (11 dagen voor sommigen) wel overleven. Daarna onze laatste ontdekkingstocht van de dag: Le chiffon Rouge zal ons de komende dagen van middag- en avondeten voorzien. Een koud pasta-slaatje, rijst met kip, en yoghurt / platte kaas als dessert. Misschien had wat meer groenten gemogen, maar het is nog maar dag 1. Aangezien het eten wat uitgelopen was en we de zwemmers hun halfuurtje GSM zeker niet wilden ontnemen, werd de “eilandraad” uitgesteld naar donderdag. Nog even bellen naar het thuisfront en heel even chillen buiten, en daarna kon iedereen leeftijdsgroep per leeftijdsgroep richting dromenland…

Wist je dat: 

  • … Lise Buelens blijkbaar ook mee is op stage?
  • … volgens ingewikkelde berekeningen een bus voor 20km ongeveer een halfuurtje moet rijden?
  • … de bel op school om 5 na 12 gaat?
  • … sommige zwemmers er van uit gaan dat Nederlands een wereldtaal is die alle Fransen zeker verstaan?
  • … geroezemoes op een jongenskamer soms ook gewoon kan betekenen dat ze elkaar aan het insmeren zijn anti-muggen product?
  • … iedereen, trainers inbegrepen, zeer braaf zijn geweest vandaag… alsook de ouder – begeleider