Op zondag 04 maart was het eindelijk zover.

Het was de dag van onze allereerste eigen PACO wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat alle zwemmers er zin in hadden.  Er werd eerst een klein beetje ingezwommen en dan was het tijd om iedereen te laten zien hoe goed wij al kunnen zwemmen. Maar wacht, we misten nog iemand….  Na luid geroep, was Paco daar eindelijk ook, onze grootste supporter. Na een rondje rond het zwembad en een groet aan alle zwemmers, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Er werd hard, maar vooral heel mooi gezwommen. Iedereen deed zijn uiterste best om te pronken met de geleerde technieken. De vele supporters keken hun ogen uit.

Toen alle zwemmers hun beste beetje voorgezet hadden, was het nog tijd voor de enige echte “Paardjesrace”. De teams werden verdeeld en klaargezet. Met hoeveel je in een team zat, maakte niet uit, het was de bedoeling om in 7 min tijd zoveel mogelijk breedtes met een “Paard” over te zwemmen en het paard mocht niet met zijn hoofd ondergaan. Door dit concept konden alle zwemmers deelnemen. Het enthousiasme was niet alleen groot bij de zwemmers, maar ook bij de supporters. Team 2 van ZCK wist de meeste breedtes te zwemmen, op de voet gevolgd door Team 1 van Vilvoorde, maar ook het team van Tienen kwam dicht in de buurt.

Tot slot mochten alle zwemmers hun medaille in ontvangst nemen van Paco en werd er nog met alle zwemmers een foto gemaakt.

Het was voor iedereen een hele fijne en zeker voor herhaling vatbare ervaring.

Voor meer foto’s klik hier, voor de uitslag van de wedstrijd hier.

Sponsors
Facebook