ZCK op Twitter

Klik hier voor alle tweets van @ZwemclubZCK

ZCK Resultaten

Klik hier voor alle tweets van @ZCK_Results

Superheldenstage Wachtebeke

Hieperdepiep Hoera Hoera! Trainster Leen is jarig vandaag. Tijdens de ochtendtraining ging iedereen aan de slag met zijn werkpuntjes van de video-analyse. Al zagen we wel enkele plannetjes ontstaan. De zwemmers waren de “gooi-de-jarige-in-het-water-traditie” nog niet vergeten. Trainster Leen had echter haar voorzorgen genomen. Op het moment dat de zwemmers van competitie C trainster Leen in het water gooiden, kwamen er al twee redders richting Anne. Precompetitie had echter geen hulp nodig en ook trainster Anne lag het water in.

DSCN5918 (1280x960)DSCN5934 (1280x960)DSCN5930 (1280x960)DSCN5940 (1280x960)

De voormiddag sloten we af met een “een-tegen-allen-spel”. Trainster Leen en trainster Anne genoten van een massage. Er werd 200 keer getuimeld, een hele zeepje opgewassen, een liedje gemaakt,… Helaas hadden we onze helden toch overschat. Wij, de leiders van het crisiscentrum, kwamen als grote winnaars uit het spel.

Na een heerlijk middagmaal, mmm frietjes met stoofvlees, kropen we alweer ons bedje in. De oogjes vielen snel toe voor een dutje van een klein uurtje. Tijdens de training gingen we aan de slag met opnieuw de starten en de keerpunten. We zijn benieuwd of de zwemmers morgen sneller gaan zijn op hun testen!

Als vieruurtje kregen we nog een superlekkere taart! Wat een feestdag… frietjes, taart,…

In de namiddag vond er een ware superheldenbattle plaats. We zagen dat alle superhelden hun krachten ondertussen al goed onder controle hebben. Morgen maken we de winnaar bekend van deze superheldenstage. Jullie zijn allemaal welkom op de prijsuitreiking!

Na een kleine feestje met cola en chips, kropen we opnieuw allemaal ons bedje in. Morgen de laatste twee keer trainen en dan zit deze superheldenstage er alweer op. Vanaf 14uur zijn jullie welkom in de tribune om te kijken naar de zwemkunsten van jullie zwemwondertjes!

DSCN5958 (1280x960) DSCN5961 (1280x960) DSCN5985 (1280x960) DSCN6020 (1280x960)

Superheldenstage Wachtebeke

Normaal gezien heeft de ochtendstond goud in de mond. Vandaag mochten we echter uitslapen.  Iedereen stond met een gigantische glimlach op en was klaar voor de tweede helft van onze zwemstage. Na een heerlijk ontbijt met de hele groep samen, begonnen de dolfijnen aan hun onderwater analyses. Beurtelings kwamen alle groepen aan bod. Klanken zoals “aaah, oei, aaaah vandaar, maar jaa” verklaarden dat bij de meeste zwemmers de frank viel. Sommigen verbaasden zich waarom ze nu nog steeds niet wachten met kicks tot na de bruine meet. Anderen snapten waarom de trainsters steeds hetzelfde blijven herhalen. Morgen gaan we onze nieuwe leerstof uittesten in het zwembad. De trainsters zijn benieuwd.

DSCN5879 (1280x960)20140820_132424

Tijdens de namiddagtraining werkten we nog een de keerpunten en starten. We regelden ook een aflossing voor morgen. Morgen gaan we de strijd aan met de zwemmers van het ‘Sporta-kamp’ hier. Begin allemaal maar te supporteren om 3 uur in de namiddag!

In de namiddag sloeg het noodlot toe. Tornado was helemaal ontregeld en zorgde voor een zonnige dag. De emotiebom ontplofte elke minuut en kon het niet meer aan. Volumeknop piepte en kraakte de hele dag. Ook Vulkano kreeg het hoog in haar hoofd en stond op ontploffingsgevaar. We hadden al snel door dat er iets fout was met onze superkrachten. Gelukkig konden de andere superhelden aan de hand van kristallen onze krachten redden.

DSCN5885 (1280x960) DSCN58722 (1280x960)

Superheldenstage Wachtebeke

Na namiddagtraining konden alle superhelden hun krachten voor de eerste keer tonen en uittesten. De ijskoninginnen maakten een klein foutje en bevroren het hele crisiscentrum. Brrrr, wat was dat koud. Gelukkig scheen de zon en hadden we enkele spelletjes om elkaar op te warmen. De verdubbelaars moesten proberen te ontsnappen aan de gigantisch lange armen van de flubbermannen. De snelle jongens moesten de ijskegels ontwijken. De vuurkoningen smolten op hun beurt het ijs. De tijdbeheersers zorgden dat we op tijd aan tafel gingen. Al waren we de onzichtbare dames eventjes kwijt ;) ! Gelukkig konden de dames met de magische haren de onzichtbare dames strikken in hun gouden lokken. De porties van de maaltijden waren gisteren redelijk groot, maar gelukkig konden de krimpers de porties op maat maken voor elke superheld.

De spraakwaterval kon het praten niet laten, waarop onze volumknop helemaal ontregeld was. Door de hoge signalen die ze uitstuurden, kroop de emotiebom in haar bom om zich klaar te maken om te ontploffen. Net op dat moment verschoot Vulkano zo hard, dat het gehele superheldenteam naar de kamer werd gewaaid. Na zo’n hectische namiddag vol plezier konden de superhelden kiezen tussen een gezelschapsspelletje of een verhaaltje (voor echte jongens of echte meisjes). Na het verhaaltje kropen de meeste superhelden al extra vroeg in hun bed.

DSCN5697 (1280x960) DSCN5699 (960x1280) (2) DSCN5700 (960x1280) DSCN5701 (1280x960) DSCN5702 (960x1280) DSCN5703 (960x1280) DSCN5704 (1280x960) DSCN5705 (960x1280) DSCN5708 (1280x960)

Deze ochtend was het maar kil en grijs in het crisiscentrum. We besloten de ochtendtraining van de orka’s binnen in de hal te doen. Het water was een graadje warmer en onze zwemmers genoten van de training. We leerden alweer veel bij, maar we hebben nog werk! De dolfijnen hadden iets meer geluk met het weer en konden de dag buiten beginnen. Ook bij hen klaagde er vandaag niemand over de temperatuur van het water. De zwemmertjes van groep 5 hadden vandaag geluk en mochten iets vroeger uit het zwembad om extra lang te douchen.

‘s Middags aten we SPAGHETTI! Dat vinden wij oh zo lekker! Tijdens de namiddagtraining verdienden enkele zwemmers een cola aangezien ze verder doken dan 1m90! Wie had dat gedacht!

In de namiddag speelden we nog enkele estafettes. Iedereen supporterde voor iedereen. De trainsters waren fier zo’n hecht team mee te hebben op stage! Een dikke pluim voor iedereen.

 

Ondertussen is het hier muisstil. Onze zwemmertjes kijken vol spanning naar “Frozen”. Met deze film bleven we binnen het thema superhelden EN het thema water ;)

Superheldenstage te wachtebeke

DSCN5693 (1280x839)

Het crisiscentrum stroomde toe met superhelden vanuit alle uithoeken van de wereld. Iedereen werd keurig aangemeld en kreeg zijn outfit (lees: T-shirt) en zijn ID-kaart om toegelaten te worden tot het domein. De kamers werden gekeurd door de ouders en we vertrokken naar onze eerste training. Alle zwemmers werden gefilmd en gescreend. Op het einde van de week kunnen we zo de progressie meten die ze maakten deze week.

DSCN5596 (1280x960)

Het regenweer zorgde er voor dat we noodgedwongen binnen moesten spelen. Water tijdens de training volstaat, meer hoeven we echt niet te hebben op één dag. Niets houdt natuurlijk deze superhelden tegen, zelfs het plafond niet. De ruimte die we kregen had overduidelijk een te laag plafond voor deze superhelden in wording. Misschien moeten we toch nog wat werken aan hun vliegcapaciteiten?!?

Voor iedereen het goed besefte was het al tijd voor het avondeten, heerlijke spirelli’s met ham en spinazie. De bordjes werden gretig meerdere malen bijgevuld en leeg geschraapt. Voor Seppe was het wel een hele speciale maaltijd. Hij was jarig en er stond een cadeautje te wachten. Er volgde een klein feestje met verse pudding gemaakt door Katleen. Nog enkele geldspelletjes en tijd voor de bedjes. De oogjes vielen bij iedereen al snel toe!

DSCN5654 (960x1280)

 

Maandagochtend was het vroeg opstaan voor onze orka’s (benjamins van competitie C). Zij begonnen de training om 7u15! Een uurtje later volgden de dolfijnen (eendjes, PC en 5). Er werd door iedereen goed gezwommen. Het water was wel een beetje frisjes. Toch hadden de trainsters liever in het water gezwommen, dan 3 uur op de kant te staan in de wind.

Na een uurtje vrij spel kregen we opnieuw lekker eten. Het eten valt dit jaar heel goed in de smaak bij iedereen. Niemand heeft al moeite gehad om zijn bordje leeg te krijgen. Tijdens de platte rust was er weinig tot geen geroezemoes op de kamer. Gelukkig maar want er volgde opnieuw een stevige training. We werkten aan de starten, de vormspanning en het tuimelkeerpunt. Voor de zwemmers van competitie C werd er nog een stukje benen vlinder aan toegevoegd. Dan zijn we zeker dat iedereen vanavond goed slaapt. Wij, als trainsters, denken aan de goede nachtrust van de zwemmers!

Ondertussen heeft iedereen zijn potje fruitsla en een koekje opgegeten en kunnen we beginnen aan onze superheldendag!

 

 

groetjes de superhelden

olv volkano, spraakwaterval, emotiebom en volumeknop

DSCN5694 (1280x720)

 

 

Artikel over Jolien in Het Laatste Nieuws

Zwemtalent ruilt sportcarrière in voor vrijwilligerswerk

Wedstrijdverslag recordpoging Sint-Niklaas – 29 juli 2014

De laatste wedstrijd voor de deelnemers van het BK en dan kunnen ook Jeroen, Laetitia, Jolien V., Jolien R., Elena, Ines, Eline en Arne ook genieten van een zwemloze maand augustus!

Ze zwommen allemaal (op enkele uitzonderingen) knappe besttijden.Sterk na zo een lang seizoen.

Arne behaalde nog een A-tijd op de 100 m vrije slag. Zijn tijd was 59.00! Ook zwom hij het clubrecord op de 50 m vlinder bij de 15 jarigen van de tabellen met een tijd van 29.32! Proficiat Arne!

Elena zwom een CLUBRECORD op de 200 m rugslag bij de 16 jarigen met een tijd van 2.25.65! Ook verscherpte ze haar eigen CLUBRECORD op de 50 m rugslag tot een tijd van 31.27!

Jolien Verdickt zwom haar laatste individuele wedstrijd en deed dit in stijl. Ze verscherpte haar eigen  CLUBRECORD bij de 17 jarigen op de 100 vlinder tot 1.05.32! Knap Jolien! Hierbij wil ik Jolien nogmaals bedanken voor de prachtige jaren bij ZCK! Ik vind je een fantastisch iemand en we zullen je missen….

Wedstrijdverslag BK 15 jaar en ouder – Charleroi – 25/26/27 juli 2014

 

In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen ZCK aan de start stond met een handvol zwemmers, konden we deze maal een lichting van maar liefst 10 zwemmers afvaardigen voor dit prestigieuze toernooi van het Belgische topzwemmen.

Jeroen en Eline in de senioren categorie, Laetitia, Ina en Jolien Verdickt bij de junioren en Elena, Jolien Rosiers, Ines en Arne bij de kadetten. Allen zouden ze dit weekend individueel het beste van zichzelf gaven. Eén zwemster, Franne, die speciaal haar vakantie onderbrak, versterkte deze groep, om nog eens alles te geven op de 4x100m wissel aflossing.

Het grote aantal zwemmers op dit BK, is nog maar eens een bewijs, dat het harde werk van afgelopen jaren, in de zwemschool en in de competitie groepen, hun vruchten beginnen af te werpen. (En geloof mij, dit is nog maar een begin, de meesten onder jullie zullen al wel gemerkt hebben dat de opvolging meer dan verzekerd is, de zwemclub van Kapelle-op-den-Bos staat weer op de kaart).

Voor enkelen, was het BK van dit jaar, het laatste grote kampioenschap waaraan ze deelnamen. We willen deze zwemmers(sters) dan ook bedanken voor hun inzet en harde werk van afgelopen jaren. Het was een plezier met  jullie te mogen werken. De trainers en zwemmers zullen jullie missen.

Omdat het bespreken van de alle individuele resultaten ons veel te ver zou leiden, houden we het deze maal bij de meest in het oog springende prestaties. Een aantal van onze zwemmer hadden dit kampioenschap wel één of ander nummer waarin hij of zij de verwachtingen niet kon waarmaken, maar konden dan weer op enkele andere nummers een nieuw persoonlijk record neerzetten. Toch opmerkelijk is dat zowel Arne als Ines (beide debutanten) op al hun ingeschreven nummers, hun persoonlijke besttijden in groot bad, wisten aan te scherpen.

Medailles werden behaald door:

 • Jolien Verdickt op de 200m vlinderslag (brons)
 • junioren dames (Ina, Franne, Joien & Laetitia) op de 4x100m wissel aflossing (zilver)

Andere finales waren er voor :

 • Eline op de 200m ss (6de)
 • Elena op de 50m rg (4de) en op de 200m wisselslag (8ste)

Mooie ereplaatsen waren weggelegd voor :

19 jaar en ouder:

 • Jeroen : 50m vs (10de)
 • Eline : 100m ss (8ste)
 • 17-18 jaar:
 • Jolien V. : 100m vs (8ste) – 50m vl (9de) – 100m vl (5de) – 50m ss (7de)
 • Ina : 200m rg (7de)
 • 15-16 jaar:
 • Elena : 100m rg (9de) – 200m rg (10de)

Dat niet alle doelstellingen werden behaald, doet ons als trainers beseffen, dat er ook voor ons nog vele werkpunten zijn, maar we geloven in jullie capaciteiten en hopen, volgend seizoen, het beste in elk van jullie naar boven te halen.Jullie mogen best fier zijn op de geleverde prestaties van het afgelopen jaar!“enjoy and have fun!!” :-) Geniet alvast van de verdiende rust en we zien jullie graag in volle getalen terug bij de start van het nieuwe zwemseizoen…   Jurgen

Kort artikel BJK in Het Nieuwsblad

ZCK schittert op jeugdkampioenschappen 

Wedstrijdverslag Recordpoging te Berchem (22 juli 2014)

Na een vermoeiend weekend op de Belgische Kampioenschappen en de traditionele frietjes op zondagavond kregen de zwemmers nog de kans om hun beste tijden aan te vallen in klein bad en hun topconditie te verzilveren. Dat doen ze op de Recordpogingswedstrijd te Berchem. Die is erg leuk om te volgen, alle nummers worden er gezwommen, maar telkens slechts 1 of 2 reeksen per nummer. Het enige nadeel is dat de nummers wel heel snel achter elkaar volgen, zoals sommige zwemmers wel gevoeld hebben…

Viktor zwom in sneltempo de 100m rugslag en 100m vrije slag na elkaar. Op 100m rugslag ging hij mooi onder zijn beste tijd met meer dan een seconde in een harde 1:06.34, dat is tevens een verbetering van het clubrecord! Nog maar half bekomen snelde hij ook naar 1:00.69 op de 100m vrije slag . Dat is een seconde onder zijn beste tijd en met wat meer rust was hij misschien onder de minuut gedoken…

Rosanne werkte drie wedstrijden af. Ze begon met een erg knappe 1:15.25 op 100m rugslag, ook weer een beste tijd. Vervolgens een technisch erg mooie 100m vrije slag in 1:06.26, weer een seconde onder haar beste tijd. Op het derde nummer, de 100m vlinderslag zwom Rosanne naar een 1:16.98: 3s onder haar beste klein bad tijd, maar nipt trager dan in groot bad. Het was dan ook de derde wedstrijd op korte tijd.

Femke bevestigde haar goede vorm op de 400 vs in 5:08.13. Net zoals op de BJK netjes ingedeeld en een dikke 7s sneller dan groot bad. Toch was Femke nog niet moe, want ze knalde naar een 1:15.18 op de 100m vlinderslag! Erg snel en tevens een A-tijd.

Nona gebruikte de 100m vrije slag als opwarming en zwom naar 1:04.96. Maar dan snelde Nona in een technisch uitmuntend gezommen 200m rugslag naar 2:24.78! Een clubrecord en de bevestiging van de prestatie op de BJK die goed was voor de limiet voor het Talent Development Team. Na een kwartiertje rust knalde Nona op de 100m vlinderslag ook nog naar een snelle 1:13.10. Een verbetering van 2s!

Matteo liet zich niet onbetuigd en sprintte naar een nieuwe beste tijd, 1:03.00 op 100m vrije slag in wat duidelijk zijn technisch beste crawl van de afgelopen tijd was! Hij zwom daarmee ook een nieuw clubrecord! Met 1:21.63 op 100m schoolslag bleef hij net boven zijn beste tijd op dat nummer.

Ook Dauwe was van de partij in Berchem en zwom de 100m rugslag in 1:26.74, ook een nieuwe beste tijd! Op 200m wisselslag haalde ze 3:08.58 en 200m vrije slag 2:49.94. Na 2 zware weekends nog twee beste tijden in klein bad!

Proficiat met de prestaties aan iedereen!
Nog even duimen voor de oudere zwemmers op het BK voor 15-jarigen en ouder en dan op naar volgend seizoen!

Wedstrijdverslag Belgische Kampioenschappen 11- tot 14-jarigen (BJK, 18-19-20 juli 2014)

De Belgische Kampioenschappen Zwemmen voor de 14-jarige zwemmers en jonger vond dit jaar plaats in het Helios zwembad te Charleroi. In de tijd dat de trainers er zwommen was het een ijskoude visbokaal. Tegenwoordig is het een iets warmer, mooi gerenoveerd zwembad met veel plaats voor de zwemmers en trainers rond het bad en een mooie tribune voor de mama’s, papa’s en andere supporters. De eerste opdracht voor de zwemmers op deze BJK is het verbeteren van hun beste tijden in groot bad, maar het grote doel is steeds het benaderen of zelfs verbeteren van hun beste tijden uit klein bad. Dat deden onze zwemmers dan ook.

Vrijdag
De zenuwen stonden strak gespannen voor het begin van de wedstrijd waar de ZCK-zwemmers zo hard voor hebben gewerkt. Het gevolg was een aarzelende start met iets mindere tijden. Viktor beet de spits af en klokte 29.08 af na 50m vrije slag, een nieuwe beste tijd in groot bad. Nona zwom op de 100 vrije slag naar een 1:07.19, dat is net trager dan haar beste tijd in groot bad. Niet eenvoudig die sprintnummers zo vroeg op de dag.

Vervolgens zwommen Robbe en Matteo de 200m wisselslag met mooie tijden. Robbe zwom naar 2:44.51, een pak beter als zijn beste tijd in groot bad en nipt trager dan in klein bad. Matteo haalde met een sterke laatste 50m 2:42.38, beter dan zijn beste tijd in klein bad!

Op de 100m schoolslag zwom Dora een 1:26.16, exact 1s boven de beste tijd uit klein bad en nipt trager dan in de namiddagfinale te Mol (net voor de stage), maar wel sneller dan ‘s ochtends op diezelfde wedstrijd. Femke verbeterde daarop haar beste tijd uit klein bad op de 200m vlinderslag, één van de zwaarste nummers: 2:50.38!

In de namiddag stond Robbe aan de start van de 400m vrije slag. Opnieuw een beste tijd uit klein bad die aan diggelen werd gezwommen: 5:00.32, tevens een A-tijd! Yaro zwom de 100m schoolslag bij de 11- en 12-jarigen in 1:37.87, sneller dan op het Vlaams Zomercriterium van het weekend ervoor. Viktor sloot de individuele nummers af met een erg sterke 200m rugslag in 2:29.39, slechts 3 tienden boven zijn beste tijd in klein bad en eveneens een A-tijd!

Tenslotte knalden de dames op de 4×100 vrije slag. Rosanne, Maïté, Dora en Nona zwommen 4:31.16. Rosanne startte met 1:07.92, 2s sneller dan beste tijd in groot bad en heel nipt boven beste tijd uit klein bad. Maïté bevestigde haar goed gevoel op de vrije slag met 1:08.24 en daarmee sneller dan in klein bad! Ook Dora zwom sneller dan in klein bad met 1:08.32 en Nona zwom sneller als ‘s ochtends met 1:06.68, haar voorlopig snelste tijd in groot bad.

Zaterdag
Opnieuw begonnen we de dag met een sprintnummer, 100m vrije slag voor de jongens. Matteo klokte een 1:06.42 en Robbe een 1:05.59. Beiden hebben al sneller gezwommen in groot bad. Viktor zwom naar 1:02.12, A-tijd, beste tijd in groot bad en slechts een halve seconde boven klein bad tijd, goed voor ‘s ochtends dus.

Femke haalde 2:32.51 op 200m vrije slag, niet echt goed, maar ze zou later nog revanche nemen. Matteo zwom naar 1:25.88 op de 100 ss en Robbe naar 1:25.60. Ook deze tijden niet goed, een beetje meer concentratie kan wonderen doen.

Na een korte pauze pikten we de draad toch weer op met enkele sterke prestaties. Rosanne, Maïté en Nona zwommen de 100m rugslag. Rosanne 1:18.41: een nieuwe beste tijd, Maïté 1:14.55: een A-tijd en beste tijd en Nona 1:12.90: een verbetering van meer dan 2s.

Viktor zwom in 2:50.95 naar een verbetering van 2s van zijn beste tijd in klein bad op de 200 vl. Dora volgde met een sterke 200m schoolslag in 3:02.51 met een split na 100m die even snel was als de individuele 100m schoolslag van de dag ervoor. Bovendien was dit ook beter dan haar beste tijd in klein bad en op 3 tienden na een A-tijd. Maïté zorgde voor 3:15.28 op de 200m schoolslag, 3 seconden beter dan haar officiële beste tijd uit klein bad.

Na de middag zwom Femke, samen met Nona, het andere van de twee zwaarste nummers: de 400m wisselslag. Femke verbeterde haar beste tijd overall (slechts enkele weken oud) met 8s: 6:02.58! Nona zwom naar een sterke 5:49.83, 6s beter dan haar vorige beste tijd in groot bad en nipt boven de beste tijd uit klein bad. Duidelijk was dat er nog wat werk is aan de schoolslag, een cruciale slag in die wissel. Net zoals Yaro zwom Dauwe sneller dan op het Vlaams zomercriterium: 1:27.09 op 100m rugslag!

Opnieuw sloten we af met een aflossing bij de dames en opnieuw erg goede prestaties. Maïté zwom zowaar nog sneller op de 100m rugslag als ‘s ochtends, een erg harde 1:13.66 en even goed als haar beste tijd in klein bad. Vervolgens zwom Dora weer naar 1:26.16 op de 100m schoolslag. Femke volgde met een knappe 100m vlinderslag in 1:16.04, beter dan haar beste tijd in klein bad en Nona sloot af met haar derde en snelste 100m vrije slag van het weekend: 1:06.34. Samen goed voor 5:02.20.

Zondag
Met zondag stond de drukste dag van het weekend op het programma. ‘s Ochtends vroeg zwom Robbe in een nieuwe algemene beste tijd naar een knappe 2:21.74 op de 200m vrije slag. Rosanne slaagde er niet tenvolle in haar kenmerkende explosiviteit te benutten zo vroeg op de dag maar zwom toch een mooie 50m vrije slag in 31.60.
Viktor knalde naar een 1:09.58 op de 100m rugslag, een dikke seconde eraf.

Nog voor de eerste pauze zwommen Maïté, Femke en Nona de 200m wisselslag. Maïté liet een snelle 2:48.46 optekenen, meer dan een seconde onder haar beste tijd uit klein bad. Femke zwom 2:54.33, een mindere tijd. Nona verbeterde haar beste tijd in 2:43.89.

Na de pauze kregen de jongens de kans om revanche te nemen voor de 100m schoolslag op de dubbele afstand en dat deden ze met verve. Matteo dook onder de 3 minuten met 2:59.86, net boven beste tijd klein bad. Robbe bleef nipt boven de 3 minuten: 3:02.03 maar een mooie verbetering van 6s van beste tijd klein bad.

De voormiddag werd afgesloten met de 100m vlinderslag voor de meisjes 13 en 14 jaar en de 200m wisselslag voor Dauwe. Dora zwom 1:21.13, sneller dan in Mol ‘s ochtends. Rosanne knalde naar 1:16.33, wederom sneller als net voor de stage! Femke behaalde 1:17.03 en Nona zwom naar 1:15.37 beide beste tijden in groot bad en beide nipt boven beste tijd in klein bad.
Dauwe vertrok sneller dan op het Vlaams Zomercriterium met vooral een knappe 50m vlinder en rug, maar viel wat terug op de afsluitende 50m vrije slag. Ze klokte exact dezelfde tijd als op het Zomercriterium 3:07.37 op de 200m wisselslag.

Na de middag mocht Dauwe alweer aan de bak. Deze keer 100m vlinderslag in 1:36.75, een mooie beste tijd.
Daarna stond de 400m vrije slag op het programma voor Femke. In een nieuwe algemene beste tijd zwom ze naar 5:15.99, perfect ingedeeld en sterk gefinished!

Aflsuiten deden we met de 200m rugslag voor Maïté, Rosanne en Nona. Het was lang wachten op die laatste wedstrijd, maar met de nodige peptalk waren ze er klaar voor. Eerst zwom Rosanne een 2:47.63 opnieuw net boven de beste tijd in klein bad, het scheelde 3 tienden. Last but not least de reeks met Maïté en Nona. Maïté snelde naar een knappe 2:42.58, perfect ingedeeld en een hele dikke seconde onder haar beste tijd in klein bad! Ook Nona deelde de wedstrijd in zoals getraind en knalde naar 2:32.18, een jonge haai in groot bad.

Het werd even afwachten tijdens de volgende reeksen, maar op ééntje na faalden de concurrentes in de 3e 50m. Nona zag haar harde werk op training dus bekroond als vice Belgisch Kampioen op de 200m rugslag!

Vice Belgisch Kampioen op 200m rugslag

Nona op het podium van de Belgische Kampioenschappen.

Alle top-10 noteringen:

2e Nona 200m rugslag
6e Nona 100m rugslag
8e Robbe 100m schoolslag
9e Matteo 200m schoolslag
9e Viktor 100m rugslag
10e Robbe 200m schoolslag
10e Robbe 200m vrije slag
10e Matteo 100m schoolslag
10e Nona 200m wisselslag
10e Aflossing miniemen meisjes

Maïté–Dora–Femke–Nona

4x100m wisselslag

Een dikke proficiat aan alle zwemmers. Bedankt voor jullie inzet en motivatie op training, jullie werden ervoor beloond!

Onze sponsors

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver

Sponsors

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver

Google

Aangepast zoeken

Tags