ZCK op Twitter

Klik hier voor alle tweets van @ZwemclubZCK

ZCK Resultaten

Klik hier voor alle tweets van @ZCK_Results

Swimmiecup 4 juni 2016

Op zaterdag 4 juni vond onze swimmiecup plaats. Op deze dag kregen alle kindjes van de zwemschool de kans om aan de mama’s en papa’s, broers en zussen, oma’s en opa’s,… te laten zien wat ze het voorbije seizoen geleerd hebben.

Groepje 1 en 2 mochten proberen hun brevetjes te behalen in het kleine bad onder het trotse oog van hun supporters. Er zijn die dag veel glunderende eendjes, fiere zeepaardjes, tevreden zeehondjes en lachende waterschildpadden naar huis gegaan.

Groepen 3, 4, 5 en précompetitie mochten in het grote bad hun kunnen showen in een heuse ‘zwemwedstrijd’. Na een korte opwarming mocht groepje 3 de spits afbijten met 15m (iets meer dan een halve baan) benen op de rug. Daarna was het de beurt aan groep 4, zij zwommen een hele baan volledige rugslag. Groepje 5 zwom 2 banen (50m) en de précompetitie-kinderen zwommen 100m rugslag. De kinderen van groep 3 waren ondertussen uitgerust en mochten 15m ‘superman’ (benen crawl) zwemmen. Groepje 4 mocht weer een hele baan zwemmen, deze keer volledige crawl. Daarna mocht groep 5 tonen dat zij ondertussen 50m volledig schoolslag kunnen zwemmen en tot slot zwommen de kinderen van de précompetitie 100m schoolslag. We hadden nog wat tijd over, dus werd er een ludieke aflossingsrace gehouden. Alle kinderen werden in groepen verdeeld, waarbij de ‘beginnertjes’ van groepje 3 samen met ‘de iets meer gevorderde’ zwemmertjes van groep 4 en 5 bij de ‘bijna klaar voor de competitie’-zwemmers ingedeeld werden. Ze moesten als ware dolfijnen over en onder de koorden duikelen tot aan de overkant en terug, waar dan de volgende mochten beginnen. Na deze leuke afsluiter kregen alle “moe, maar voldane” zwemkampioentjes nog een echte medaille!

Het was (na een jaartje onderbreking) weer een waar succes, met meer dan 90 deelnemers!

De uitslag kan je hieronder terugvinden, al is dit, zoals we aan de kinderen ook vertelden, van ondergeschikt belang. De trainers/trainsters vonden het veel leuker dat de kinderen traag en mooi zwommen dan dat ze snel zwommen! En dit hebben ze dan ook gedaan! Proficiat allemaal!

Uitslag Swimmiecup 2016

Resultaten Open Belgische Kampioenschappen – Antwerpen, 27-29/5/2016

Eind mei namen onze zwemmers deel aan de Open Belgische zwemkampioenschappen. Hieronder de belangrijkste resultaten:

Haaien

 • Nona Hansenne op 50 VL in 30.46
 • Louis Duhamel op 50 VL in 26.35

Clubrecords

 • Louis Duhamel op 50 RG in 28.95 bij de 18-jarigen
 • Louis Duhamel op 50 VL in 26.18 bij de 18-jarigen

Ereplaatsen en finales

Onze zwemmers haalden maar liefst 8 finales:

– Nona 200RG: haalde de open finale en werd open: 5e, bij de jeugd (tot 17j): 4e
– Rosanne 50VL: haalde de jeugdfinale en werd open: 8e, bij de jeugd: 4e op 1 honderdste van brons
– Louis 50 VL: haalde de jeugdfinale en werd open: 8e, bij de jeugd: 5e
– Rosanne 50VS: haalde de jeugdfinale en werd bij de jeugd: 7e
– Nona 100RG: haalde de open finale en werd open: 6e jeugd: 5e
– Nona 50RG: haalde de jeugdfinale en werd bij de jeugd: 7e
– Louis 50RG: haalde de jeugdfinale en werd open: 10e, bij de jeugd: 8e
– Rosanne 100VL: haalde de jeugdfinale en werd open:8e, bij de jeugd: 5e

Klik hier voor de volledige uitslag.

Verslag Feryn Sprintcup – Kapelle-op-den-Bos, 10/4/2016

De dag startte vroeg, om 7u50 startte de eerste groep zwemmers met hun zwemopwarming, na 20 minuutjes maakten zij plaats voor de tweede groep die op hun beurt na 20 minuten plaats maakten voor de derde en laatste groep van gemotiveerde zwemmers.

Om negen uur ging de wedstrijd van start en begonnen we met zen allen met 100m wissel. Velen zenuwachtig voor die lange 25m vlinder, zenuwachtig voor het keerpunt rug-schoolslag (“zal ik wel juist tellen?”), zwemmers die de strijd aan gingen met hun besttijd en deze ook verslagen hebben, zwemmers die clubrecords aan flarden wouden zwemmen, maar deze helaas net niet behaalden. Sensatie en spanning alom, ja de wedstrijd is nu echt van start gegaan!

Hierna waren de eendjes aan de beurt met 100m schoolslag die ook hun start niet gemist hebben! Mooie tijden werden gezwommen en fiere trainers stonden langs de kant! Vervolgens werd er na de korte pauze de 50m schoolslag gezwommen door de dames en heren. Ook hier werden de (oude) besttijden niet gespaard! Deze wedstrijden vlogen voorbij, en zo werd het snel weer tijd voor de eendjes die zich op hun beste kant lieten zien op 100m vlinder!!! Vijf moedige en enthousiaste eendjes hebben deze wedstrijd aangedurfd waaronder 3 zwemmers van onze eigen club! Zij hebben deze wedstrijd dan ook tot een goed en mooi einde gebracht!
Net voor de middag werd de wedstrijd 50m rug gezwommen, ook hier werd er geknald en werden tijden aan flarden gezwommen!

Middag, heerlijke spaghetti, broodjes en cake werden voorzien door de immer sympathieke vrijwilligers van ZCK! Vele zwemmers, trainers, ouders, broertjes en zusjes genoten van het voorziene eten in de lekker warme middagzon op het marktplein.

Om 13u50 kan iedereen genieten van een voorbehouden wedstrijd, 50m rug! En dat hebben ze, stuk voor stuk, geweldig gedaan! Ze werden achteraf dan ook beloond met een daverend applaus van het aanwezige publiek en een medaille.
Tien minuutjes later wordt de Feryn Sprint Cup verder gezet met 50m vrije slag, 100m vrije slag door de eendjes en 50m vlinder. Ook hier werden weer spectaculaire tijden gezwommen, en ging iedereen voluit! Ook de eendjes lieten zich weer op hun best zien en lieten zien hoe goed zij wel niet 100m wissel kunnen zwemmen!

Rond 15u30 waren alle wedstrijden gezwommen, spannend want nu is het wachten op de uitslagen van de finales! Werd je eerste van jouw categorie, kreeg je 12 punten toegewezen, werd je tweede 10, enzoverder. De eerste 6 zwemmers met de meeste punten kregen de kans om tijdens de finale uit te vechten wie er nu feitelijk de snelste was en vechten deden ze, figuurlijk uiteraard! Tijdens de hele 200m wissel was de spanning groot, door de aanmoedigende muziek en de vele supporters werden er opnieuw knaltijden gezwommen! Deze mooie prestaties werden dan ook beloond met een zeer mooie geldprijs!

Wie dacht dat hij of zij de mooiste wedstrijden gezien hadden, had fout gedacht! De mooiste parel tussen al deze wedstrijden moest nog gezwommen worden, namelijk de Australische aflossing!

Elke club mocht één dames en één heren ploeg samenstellen uit 4 vaste zwemmers. Deze ploegen moesten het dan tegen elkaar opnemen, maar werd je laatste kreeg je een handicap of lag je uit de strijd,…

Zo werd deze aflossing gestart met 4x50m rug, de laatste toekomende ploeg kreeg een handicap toegewezen: bij de volgende start moesten zij in het water starten! Daarna werd 4x50m schoolslag de opdracht tijdens de volgende aflossing. Wat kunnen zwemmers hard gaan! Maar helaas, na deze aflossing moest de laatste ploeg afvallen, “nu waren ze nog met 5!”.

4x50m vrije slag en 4x50m vlinder waren de volgende wedstrijdnummers op het programma, telkens viel de laatste ploeg af zodanig ze nog met 3 ploegen overbleven,…
De finale! De finale werd gezwommen op 4x50m wisselslag.

Door de opzwepende muziek, gejuich en geklap van de supporters, de aanmoedigingen van de trainers en zwemmers was de sfeer optimaal! De ZCK-Dames maakten er een echte helse battle van, en wonnen de finale met een spannende wedstrijd en mochten dus de Sprint Cup bemachtigen! De heren streden uiteraard ook mee, maar helaas schoten ze net (heel nipt!) tekort bij de 50m vrije slag. Maar de heren zorgden voor een (laatste) hele spannende en meeslepende finale!

De Australische aflossing zorgde dus voor een geweldige afsluiter van deze Feryn Sprint Cup en zo werd de paasvakantie voor iedereen in mooiheid beëindigd.

Proficiat aan alle zwemmers!

 

Hieronder een overzicht van de resultaten:

Medailles

1e plaats

 • Nona Hansenne 200 WS, 100 WS, 50 RG, 50 VS
 • Silke Huysmans 50 RG
 • Rosanne Maes 50 VL
 • Dante De Valck 100 VL, 100 VS, 100 WS
 • Senne Diddens 50 RG

2e plaats

 • Lotte Daems 50 RG
 • Silke Carlier 50 RG
 • Marie Peeters 50 RG
 • Rosanne Maes 50 VS
 • Eline Vandenbranden 50 VL
 • Fausto De Valck 50 SS
 • Louis Duhamel 50 VL
 • Noah Van de Poel 100 SS, 100 VS, 100 WS
 • Noor Mertens 100 WS

3e plaats

 • Lotte Daems 50 VS
 • Matteo De Valck 50 SS
 • Senne Diddens 50 VL
 • Louis Duhamel 50 VS
 • Senne Bakx 100 SS
 • Thomas Schoovaerts 100 WS

Clubrecords

 • Nona Hansenne op 50 RG bij de dames, 15 jaar in 30.51
 • Nona Hansenne  op 50 VS bij de dames, 15 jaar in 27.92
 • Nona Hansenne op 100 WS bij de dames, 15 jaar in 1:08.08
 • Nona Hansenne op 200 WS bij de dames, 15 jaar in 2:25.56
 • Matteo De Valck op 100 WS bij heren, 11 jaar in 1:24.57

Klik hier voor de volledige uitslag.

Feryn Sprint Cup 2016

Klik hier voor alle info i.v.m. de Feryn Sprint Cup.

Spaghettifestijn

image

PACO wedstrijd – Zaventem, 20/03/2016

Op zondag 20 maart nam ZCK deel aan de PACO wedstrijd te Zaventem.

Nadat Merel de dag zelf jammer genoeg ziek moest afmelden, waren er uiteindelijk 5 enthousiaste ZCK zwemmers present. Gitte, Kyano & Noah vertegenwoordigden “groep 5” en Ella & Hamoudi de “précompetitie” groep.

Aangezien tijden niet belangrijk zijn, maar we als trainer enkel naar de uitvoering keken, hadden de trainers bewust geen chrono op zak, maar werkten met “punten op 10” voor elke zwemmer.

Eerst stond voor iedereen 50m Rugslag op het programma. Iedereen zwom fantastisch mooi én reglementair. Iedereen toonde dat er op training goed gewerkt werd aan de techniek en de keerpunten. Iedereen kreeg dan ook goede punten van de trainers!

Daarna stond de 50m vrije slag (crawl) op het programma, en ook hier zagen de trainers dat het goed was. Weerom kreeg iedereen mooie punten: dikke proficiat aan alle zwemmers!

Als beloning kreeg iedereen nog een dik verdiende PACO medaille. Sommigen beginnen thuis blijkbaar reeds een hele familie (PACO-)krokodillen(-medailles) te hebben!

Tot slot nog een grote dankuwel aan Roel (papa van Ella) om als vrijwilliger tijden te hebben willen opnemen!

De uitslag (ook al zijn de tijden van ondergeschikt belang) is hier beschikbaar (bron: website SCZ)

 

IMG_20160320_154920

 

Verslag Mega Swim Meet – Gent, 20/3/2016

Na de jeugd op zaterdag was het zondag de beurt aan de zwemmers van 14 jaar en ouder om zich te bewijzen in het Gentse water. De piekwedstrijden zijn nog maar net achter de rug en toch werd er snel gezwommen en sneuvelden zowat alle besttijden. Hieronder een overzicht van de prestaties met een speciale vermelding voor Nona die het klassement voor de beste prestatie van de wedstrijd won (op basis van de FINA punten) en daar een mooie geldprijs aan overhield. ZCK eindigde trouwens knap 7e van de 30 clubs ondanks de kleine delegatie!

Verbeteringen persoonlijk record

 • Louis Duhamel 100 RG, 100 SS, 100 VL
 • Nona Hansenne 100 RG, 100 SS, 100 VL
 • Viktor Hendrickx 200 RG, 100 RG
 • Femke Lemaire 100 VS, 100 SS

Finales

 • Viktor Hendrickx op 200 RG (4e)
 • Nona Hansenne op 100 VL (5e) en 100 RG (1e)
 • Laetitia Dolet op 100 VL (7e) en 100 RG (8e)

Medailles
1e plaats

 • Nona Hansenne 100 RG

Haaien

 • Nona Hansenne op 100 RG in 1:06.59

Clubrecords

 • Nona Hansenne op 100 RG in 1:06.59 bij de 15-jarigen

 

Volledige uitslag

verslag Mega Swim Meet – Gent, 19/3/2016

Met een kleine delegatie trok ZCK naar Gent om deel te nemen aan de eerste dag van de Mega swim meet. En daar wisten onze benjamins hun mannetje en vrouwtje wel te staan. Senne Diddens veroverde, ondanks zijn weg gegleden start, op 100m rugslag een gouden medaille en behaalde hiermee eveneens een nieuw persoonlijk record. Daarnaast verbrak hij eveneens zijn persoonlijk record op 100m schoolslag en 200m wisselslag. Silke Huysmans liet met haar slechte aankomst een zilveren medaille liggen op de 100m rugslag en moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Ze verbrak eveneens haar besttijd en zwom zo delimiet voor het BJK. Proficiat! Daarnaast wist ze ook haar persoonlijk record op 200m wisselslag met liefst 10seconden te verbeteren. Een geslaagd weekend alvast voor onze jongere zwemmers. Wij duimen dat onze oudere zwemmers morgen de trend verder zetten.

Verslag masterwedstrijd

De ZCK masters waren vandaag present op de Internationale masterwedstrijd te Nijlen. We mochten getuige zijn van een wereldrecord 200ss bij de 85 jarige dames als wereldrecord op de aflossing 4x50wi 320+. ZCK hield het dit jaar op het verbeteren van persoonlijke records. De sfeer was alvast top en ieder keerde tevreden huiswaarts met een lege drinkbus en volle fles wijn. De afwezigen masters hadden ongelijk;-)

 

20160319_220230_resized 20160319_220241_resized

Verslag Antwerp Diamond Speedo Race – Antwerpen, 5-6/3/2016

Een weekend na de Vlaamse Kampioenschappen kregen de ZCK-ers nogmaals kansen om de persoonlijke besttijden aan te vallen, ditmaal op de “Diamond Race” in het Wezenbergzwembad met aan de start opnieuw tal van Belgische toppers. Dit waren de 4e en 5e wedstrijddag op 10 dagen tijd, maar toch werd er naar behoren gepresteerd. Hieronder een overzicht van de geleverde prestaties.

Verbeteringen persoonlijk record

 • Laetitia Dolet 50 VS, 100 RG, 50 VL, 100 VL
 • Louis Duhamel 200 VS, 100 VL, 50 SS, 50 VL
 • Thibault Duhamel 50 RG, 50 VS, 100 VS
 • Nona Hansenne 200 WS, 100 RG
 • Viktor Hendrickx 200 VS, 100 VS, 100 RG, 50 RG
 • Femke Lemaire 50 VS
 • Julie Van Borm 50 VS, 50 RG, 100 RG

Finales

 • Julie Van Borm op 50 RG, 7e
 • Viktor Hendrickx op 50 RG, 2e, en op 100 RG, 3e
 • Nona Hansenne op 100 RG, 1e en op 200 RG 2e
 • Laetitia Dolet op 100 RG, 8e en op 200 VL, 7e
 • Louis Duhamel op 50 VL, 2e, en op 50 SS 8e
 • Arne Lemaire op 50 SS, 7e

A-tijden

 • Nona Hansenne op 200 WS in 2:34.48

Clubrecords

 • Nona Hansenne op 100 RG in 1:07.02 bij de 15-jarigen
 • Louis Duhamel op 50 VL in 26.59 bij de 18-jarigen

 

Volledige uitslag

Google

Aangepast zoeken

Onze sponsors

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver