ZCK op Twitter

Klik hier voor alle tweets van @ZwemclubZCK

ZCK Resultaten

Klik hier voor alle tweets van @ZCK_Results

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver

Biep Biep Stage Wachtebeke Biep Biep

Vanochtend was het even gevaarlijk in de kamers. Een ontsnapte krokodil kwam alle kinderen wekken. Gelukkig was ook de Afrikaanse zieneres ter plaatste om de krokodil in te tomen.

Ook vandaag mochten we trainen in het buitenbad. Nadat de kinderen tijdens de droogopwarming konijnen hadden proberen te vangen 😉 Onder een stralende zon werkten we goedgezind een knaller van een training af.

De Afrikaanse dieren hadden een uitdaging. De zwemmers moesten een bal maken met krantenpapier, plastic zaken en touw. Nadien mochten ze er enkele spelletjes mee spelen. De tijd was echter alweer snel voorbij. De frietjes stonden in de eetzaal op ons te wachten. Er is gesmuld.

Na een kort dutje begonnen we aan de training. Aangezien trainster Leen jarig was, vloog ze na de training het water in. Gelukkig kon trainster Leen zwemmen! Vandaag hadden we een speciaal vieruurtje: lekkere taart. Er werd alweer gesmuld.

In de namiddag speelden we nog enkele primitieve spelen. Zakspringen, boomstamrollen, trainsters dragen,.. behoorden ook dit jaar tot de favorieten. Het allerbeste was natuurlijk het hindernissenparcours. We zagen teams die elkaar zeer mooi hielpen en samenwerkten om over alle hindernissen te samen geraken, echte teamspirit! Jullie moeten zeker maar eens gaan kijken bij de foto’s.

‘s avonds werd er nog goed gegeten. De valiesjes werden klaargezet. Nadien nog een klein feestje met chips en frisdrank.

Tot morgen… Vanaf 14u zijn jullie welkom in de tribune!

 

Biep Biep stage Wachtebeke Biep Biep

Na een lange nacht kwamen een bende cowboys ons wakker maken. De kinderen mochten uitslapen en daar heeft iedereen van geprofiteerd.

Het ontbijt kon wat rustiger dan anders, nadien gingen we aan de slag in 3 groepen. De ene groep mocht buiten spelen met onze nieuwe aanwinst, “Meester” Etienne. Bij Katleen en Leen kon er geknutseld worden. Er was ook tijd voor het “serieuze” deel van de stage. De onderwateranalyse waar iedereen op zat te wachten. Vele zagen het licht en begrijpen nu waarom de trainsters bepaalde oefeningen uitkiezen. Enkelen concludeerden zelf : “amai, ik dacht dat ik dat wel deed”. Als we de filmpjes naast deze van vorig jaar legden zagen we bij iedereen een enorme vooruitgang. Het heeft dus allemaal zijn nut 😉

Tijdens de namiddagtraining is er een wonder geschied. Lucas daagde “meester” Etienne uit op een 50m vrije slag. Lucas zwom zowaar 5 seconden sneller dan zijn besttijd in groot bad. Hij gelooft ons nu wel als we zeggen dat hij op wedstrijd misschien net dat tikkeltje sneller kan.

De foto’s zijn opnieuw aangevuld, je kan ze nog steeds op dezelfde link vinden.

Ps: We hebben opnieuw water. Dus jullie allerliefste zwemmertjes zullen niet stinkend naar huis komen 😉

 

 

Biep Biep stage wachtebeke Biep Biep

“Let it go, let it go” galmde vanochtend door de boxen. We reisden vandaag naar het Noorden. Brrr de trainsters hadden een muts en sjaal nodig om de barre weersomstandigheden aan te kunnen. Voor we aan onze trip konden beginnen, doken we het buitenzwembad in. Voor de competitie C zwemmers volgde er een pittige training! Precompetitie en groep 5 “pijlden” er op los.

Nadien volgde er het spel: “Allen tegen de ijsblok”. Er moesten 25 opdrachten volbracht worden voor de ijsblok smolt. Een heuse klus, die door tijdgebrek jammer genoeg is stopgezet.

Na de namiddagtraining begonnen we aan een nieuwe uitdaging: Pinguinglijden! Al was er eerst een probleempje op te lossen. We zitten tijdelijk zonder water, waardoor we het glijden hebben moeten inkorten, zodanig dat iedereen zeker nog kon douchen. Er is een lek op de campus en het water is afgesloten. Toch is iedereen (vandaag nog 😉 ) proper in hun bedje geraakt! Het pinguinglijden was een schot in de roos… We laten de foto’s voor zichzelf spreken.

We sloten de dag  gezellig af met een grappige film. Het duurde nadien niet lang vooraleer alle zwemmertjes sliepen. Zo hadden de trainsters tijd om de filmanalyses van de zwemstijl klaar te maken voor morgen.

 

Biep Biep Stage Wachtebeke Biep Biep

Vandaag kwamen we toe in het verre “Oosten”. We werden wakker gebruld door het leger van Shang. Na een snel ontbijt maakten de troepen zich klaar voor een training ter land, ter zee… (en in de lucht?). De trainsters zijn al tevreden van de trainingsresultaten (en we zijn nog maar drie trainingen bezig). Na de ochtendtraining konden we genieten van twee jeugdtoppers in het bad. Dries en Basten maken zich klaar voor het wereldkampioenschap zwemmen voor junioren in Singapore. Er klonken enkele kreetjes zoals “aaa”, “ooo” en “oe”. Enkele kwamen tot de conclusie dat wij dezelfde oefeningen deden!

Nadien veroverde we de chinese muur tijdens het spel: “met alle chinezen maar niet met den dezen”. Na een uurtje elkaar uitdagen met de meest ludieke opdrachten (nicnacjes eten met stokjes, een hanengevecht, …) waren het Thibo en Tessa die het verste eindigden.

Na heerlijke spaghetti en een dutje, doken we opnieuw het zwembad in.

In de namiddag moest elk team hun eigen chinese muur maken. Jammer genoeg lagen hun bouwstenen in de andere kampen. Na veel lopen en stelen van blokjes, won het groene team.

Ondertussen zijn alweer alle oogjes toe! Morgen trainen we een eerste keer in het buiten zwembad!

Er zijn enkele nieuwe foto’s geplaatst op de link.

Biep Biep stage Wachtebeke 2015 Biep Biep

Beste ouders van onze aardbewoners,

 

Met vreugde delen wij mee dat iedereen Biep Biep ja iedereen Biep Biep veilig is aangekomen in Wachtebeke. Na een eerste duik in het water Biep Biep, mochten we al onmiddellijk iets gaan eten. Wij, de bewoners van de blauwe planeet, eten wel heel graag! Ook de aardbewoners smikten en smakten alles lekker naar binnen.

Wij leerden vandaag onze eerste “aardse” BIEPdingen. Zo kunnen we nu heel goed dansen. We verstaan jullie “taaltje” ook al net iets beter BIP BIP. We hebben de gewoonte op “euh” te zeggen een klein beetje overgenomen EUH EUH. We vonden het wel raar dat jullie, aardbewoners, schilderen met jullie mond/knieën/oksels/… Bij ons op de planeet doen wij dat gewoon met onze handen. Een eigenaardig verschijnsel was dat vleesdingetjes blijkbaar een koppel vormen met planten en zelfs vuilbakken. Nu willen wij niet raar doen, maar geef ons maar een gespierd exemplaar van de blauwe planeet.

Alle vleesdingetjes van over de hele aardse planeet hadden last van een “jetlag”. Gelukkig zijn ondertussen alle oogjes gesloten!

 

Als je onze avonturen wil volgen kan je de foto’s hier vinden.

 

GeBIEPTE groeten van de bewoners van de blauwe planeet

 

Zwemmen in augustus

Onze ZCK-zwemmers hebben dan wel rust in augustus, toch is er in de zwemwereld heel wat gaande volgende maand. Voor de geïnteresseerden, hieronder een overzicht met enkele nuttige links.

EYOF (European Youth Olympic Festival) [27 juli – 31 juli]

met o.a. een delegatie van Belgische jeugdzwemmers: Timon Swillen, Dries Meskens, Alexandre Marcourt, Camille Bouden, Jade Smits, Charissa Jochems, …

WK Kazan [2 augustus – 9 augustus]

met o.a. Pieter Timmers, Kimberly Buys, Louis Croenen, Fanny Lecluyse, …

US Junior Nationals [30 juli – 3 augustus]

met o.a. Michael Andrew (1999, 16j), één van de beste jeugdzwemmers ter wereld

US Nationals [6 augustus – 10 augustus]

met de Amerikaanse toppers

Wereld Junior Kampioenschappen [25 augustus – 30 augustus]

met o.a. een Belgische delegatie: Basten Caerts, Dries Vangoetsenhoven, …

 

Via SwimSwam.com kan je steeds een lijst met alle belangrijke wedstrijden raadplegen.

Verslag Zomerrecordpogingen Leuven – 28 juli 2015

Traditiegetrouw mochten de zwemmers van de Belgische kampioenschappen nog een laatste keer hun persoonlijke records proberen aan te scherpen op de recordpogingswedstrijd te Leuven. En er werden nog enkele knappe prestaties geleverd:

Persoonlijke records waren er voor:

 • Louis op 100m vrije slag in 55.25
 • Viktor op 100m vrije slag in 58.99, voor het eerst onder de grens van 1 minuut!
 • Viktor op 50m rugslag in 30.89
 • Louis op 100m wisselslag in 1.03.03, waarmee hij het clubrecord miste met amper 4 honderdsten…
 • Jolien evenaring op 50m vrije slag in 28.18
 • Jolien op 100m rugslag in 1:11.97, knappe verbetering van 3,5s!
 • Louis op 100m rugslag in 1:03.44, goed voor een clubrecord!
 • Viktor op 100m rugslag in 1:05.93

 

Proficiat aan de zwemmers en geniet van een deugddoende vakantie!

Verslag Belgische Kampioenschappen te Charleroi – 24, 25 & 26 juli 2015

Na de jeugdzwemmers vorig weekend, maakten de 15-jarigen en ouder afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag hun opwachting te Charleroi voor hun Belgische zomerkampioenschappen. Ook voor hen is persoonlijke records zwemmen de eerste opdracht! De reeksen vonden telkens in de voormiddag plaats, met de finales vanaf 16u30 in de namiddag.

Op vrijdagochtend startten we met de 50m vrije slag voor de heren. Niet eenvoudig zo’n sprintnummer als eerste ochtendwedstrijd. Viktor verbeterde zijn PR tot 28.23, Louis bleef net boven zijn PR in 27.08. Vervolgens bleven ook Dora nipt boven haar PR op de 100m schoolslag in 1:23.10, en Elena op 100m vrije slag in 1:03.81. Louis verbeterde wel drie seconden op 100m vlinderslag in 1:05.43. Daarna scherpte Viktor zijn tijd op 200m rugslag aan tot 2:29.14. Ook Jolien verbeterde zich op haar enige nummer van de dag: 34.29 op 50m rugslag. Elena kende dikke pech op dat nummer door wegglijden bij de start, weg kans op een finale. Afsluiten deden we met Louis op de 200m wisselslag. Hij bleef één seconde onder zijn PR in 2:24.43.

Zaterdag beet Elena de spits af, maar bleef steken op 2:19.31 op de 200m vrije slag. Viktor bleef meer dan twee seconden onder zijn beste tijd op de 100m vrije slag in 1:00.37, ook Louis verbeterde zich op dat nummer tot 58.40. Meteen hierna moest Elena weer het water induiken voor de 100m rugslag en eindigde hier in 1:10.37. Dora zwom een knappe 400m wisselslag en verbeterde haar PR uit Mol tot 5:34. Viktor zwom met een mooie 32.73 een PR op 50m rugslag en ook Louis knalde er meer dan één seconde af op 50m in 30.32. Jolien verbeterde zich opnieuw in haar enige nummer van de dag, toch niet eenvoudig, naar een 31.89 op 50m vlinderslag. Dora was nog maar net bekomen van haar eerste zware nummer of ze mocht alweer opdraven voor de 200m schoolslag, ook een pittige opdracht. Ze bleef mooi onder de drie minuten in 2:58.55, een verbetering van meer dan twee seconden.

Op zondag knalde Louis er meer dan drie seconden af op de 200m vrije slag, na een hele snelle start, en bleef onder de 2:10 in 2:09.39. Jolien evenaarde haar besttijd op 100m vlinderslag in 1:12.13. Vervolgens bleef Viktor meer dan een seconde onder zijn besttijd op 100m rugslag in 1:08.10. Elena zwom een besttijd op 200m rugslag in 2:29.45, zwom daarmee eveneens een haai en behaalde de 8e plaats. Dora verpulverde haar PR op 200m wisselslag met 7 seconden en klokte een 2:38.20. Ook Jolien bleef vlot onder haar beste tijd op dat nummer in 2:40.92. Vlak erna, dankzij een afgelaste pauze, bleef Jolien net boven haar PR op 50m vrije slag in 29.47, wat een 10e plaats opleverde. Louis verbeterde wel op de 50m vlinderslag tot 29.08. Tot slot bleven zowel Dora als Elena boven hun beste tijd op de 400m vrije slag in respectievelijk 4:59.60 en 4:52.39.

De balans van dit BK is dus 18 persoonlijke records en 1 evenaring op 28 starten, t.t.z. net geen 70% en een knap percentage. We noteren dat vooral de eerste dag wat minder was. Proficiat aan alle zwemmers!

 

Verslag Na-BJK Recordjacht te Berchem – 22 juli 2015

Na het BJK kregen de zwemmers nog de kans hun persoonlijke besttijden te verbeteren in 25m-bad. Dat lukte voor onderstaande zwemmers.

 • Femke 400m vrije slag in 4:55.85
 • Rosanne 100m rugslag in 1:07.45
 • Rosanne 100m vrije slag in 1:01.02
 • Rosanne 100m vlinderslag in 1:06.71

Rosanne behaalde daarmee op de 100m vrije slag en de 100m rugslag een haai! De 100m vrije slag was tevens goed voor een nieuw clubrecord!

Videoverslag BJK Genk

Via de link hieronder vind je een videoverslag van Sport 40 over het BJK 2015 te Genk. Beelden en interview van Nona vanaf 9:40.

Videoverslag BJK 2015 Genk

Google

Aangepast zoeken

Onze sponsors

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver