ZCK op Twitter

Klik hier voor alle tweets van @ZwemclubZCK

ZCK Resultaten

Klik hier voor alle tweets van @ZCK_Results

ZCK restaurant – zaterdag 27 september 2014

Eetfestijn

Superheldenstage Wachtebeke

Hieperdepiep Hoera Hoera! Trainster Leen is jarig vandaag. Tijdens de ochtendtraining ging iedereen aan de slag met zijn werkpuntjes van de video-analyse. Al zagen we wel enkele plannetjes ontstaan. De zwemmers waren de “gooi-de-jarige-in-het-water-traditie” nog niet vergeten. Trainster Leen had echter haar voorzorgen genomen. Op het moment dat de zwemmers van competitie C trainster Leen in het water gooiden, kwamen er al twee redders richting Anne. Precompetitie had echter geen hulp nodig en ook trainster Anne lag het water in.

DSCN5918 (1280x960)DSCN5934 (1280x960)DSCN5930 (1280x960)DSCN5940 (1280x960)

De voormiddag sloten we af met een “een-tegen-allen-spel”. Trainster Leen en trainster Anne genoten van een massage. Er werd 200 keer getuimeld, een hele zeepje opgewassen, een liedje gemaakt,… Helaas hadden we onze helden toch overschat. Wij, de leiders van het crisiscentrum, kwamen als grote winnaars uit het spel.

Na een heerlijk middagmaal, mmm frietjes met stoofvlees, kropen we alweer ons bedje in. De oogjes vielen snel toe voor een dutje van een klein uurtje. Tijdens de training gingen we aan de slag met opnieuw de starten en de keerpunten. We zijn benieuwd of de zwemmers morgen sneller gaan zijn op hun testen!

Als vieruurtje kregen we nog een superlekkere taart! Wat een feestdag… frietjes, taart,…

In de namiddag vond er een ware superheldenbattle plaats. We zagen dat alle superhelden hun krachten ondertussen al goed onder controle hebben. Morgen maken we de winnaar bekend van deze superheldenstage. Jullie zijn allemaal welkom op de prijsuitreiking!

Na een kleine feestje met cola en chips, kropen we opnieuw allemaal ons bedje in. Morgen de laatste twee keer trainen en dan zit deze superheldenstage er alweer op. Vanaf 14uur zijn jullie welkom in de tribune om te kijken naar de zwemkunsten van jullie zwemwondertjes!

DSCN5958 (1280x960) DSCN5961 (1280x960) DSCN5985 (1280x960) DSCN6020 (1280x960)

Superheldenstage Wachtebeke

Normaal gezien heeft de ochtendstond goud in de mond. Vandaag mochten we echter uitslapen.  Iedereen stond met een gigantische glimlach op en was klaar voor de tweede helft van onze zwemstage. Na een heerlijk ontbijt met de hele groep samen, begonnen de dolfijnen aan hun onderwater analyses. Beurtelings kwamen alle groepen aan bod. Klanken zoals “aaah, oei, aaaah vandaar, maar jaa” verklaarden dat bij de meeste zwemmers de frank viel. Sommigen verbaasden zich waarom ze nu nog steeds niet wachten met kicks tot na de bruine meet. Anderen snapten waarom de trainsters steeds hetzelfde blijven herhalen. Morgen gaan we onze nieuwe leerstof uittesten in het zwembad. De trainsters zijn benieuwd.

DSCN5879 (1280x960)20140820_132424

Tijdens de namiddagtraining werkten we nog een de keerpunten en starten. We regelden ook een aflossing voor morgen. Morgen gaan we de strijd aan met de zwemmers van het ‘Sporta-kamp’ hier. Begin allemaal maar te supporteren om 3 uur in de namiddag!

In de namiddag sloeg het noodlot toe. Tornado was helemaal ontregeld en zorgde voor een zonnige dag. De emotiebom ontplofte elke minuut en kon het niet meer aan. Volumeknop piepte en kraakte de hele dag. Ook Vulkano kreeg het hoog in haar hoofd en stond op ontploffingsgevaar. We hadden al snel door dat er iets fout was met onze superkrachten. Gelukkig konden de andere superhelden aan de hand van kristallen onze krachten redden.

DSCN5885 (1280x960) DSCN58722 (1280x960)

Superheldenstage Wachtebeke

Na namiddagtraining konden alle superhelden hun krachten voor de eerste keer tonen en uittesten. De ijskoninginnen maakten een klein foutje en bevroren het hele crisiscentrum. Brrrr, wat was dat koud. Gelukkig scheen de zon en hadden we enkele spelletjes om elkaar op te warmen. De verdubbelaars moesten proberen te ontsnappen aan de gigantisch lange armen van de flubbermannen. De snelle jongens moesten de ijskegels ontwijken. De vuurkoningen smolten op hun beurt het ijs. De tijdbeheersers zorgden dat we op tijd aan tafel gingen. Al waren we de onzichtbare dames eventjes kwijt ;) ! Gelukkig konden de dames met de magische haren de onzichtbare dames strikken in hun gouden lokken. De porties van de maaltijden waren gisteren redelijk groot, maar gelukkig konden de krimpers de porties op maat maken voor elke superheld.

De spraakwaterval kon het praten niet laten, waarop onze volumknop helemaal ontregeld was. Door de hoge signalen die ze uitstuurden, kroop de emotiebom in haar bom om zich klaar te maken om te ontploffen. Net op dat moment verschoot Vulkano zo hard, dat het gehele superheldenteam naar de kamer werd gewaaid. Na zo’n hectische namiddag vol plezier konden de superhelden kiezen tussen een gezelschapsspelletje of een verhaaltje (voor echte jongens of echte meisjes). Na het verhaaltje kropen de meeste superhelden al extra vroeg in hun bed.

DSCN5697 (1280x960) DSCN5699 (960x1280) (2) DSCN5700 (960x1280) DSCN5701 (1280x960) DSCN5702 (960x1280) DSCN5703 (960x1280) DSCN5704 (1280x960) DSCN5705 (960x1280) DSCN5708 (1280x960)

Deze ochtend was het maar kil en grijs in het crisiscentrum. We besloten de ochtendtraining van de orka’s binnen in de hal te doen. Het water was een graadje warmer en onze zwemmers genoten van de training. We leerden alweer veel bij, maar we hebben nog werk! De dolfijnen hadden iets meer geluk met het weer en konden de dag buiten beginnen. Ook bij hen klaagde er vandaag niemand over de temperatuur van het water. De zwemmertjes van groep 5 hadden vandaag geluk en mochten iets vroeger uit het zwembad om extra lang te douchen.

‘s Middags aten we SPAGHETTI! Dat vinden wij oh zo lekker! Tijdens de namiddagtraining verdienden enkele zwemmers een cola aangezien ze verder doken dan 1m90! Wie had dat gedacht!

In de namiddag speelden we nog enkele estafettes. Iedereen supporterde voor iedereen. De trainsters waren fier zo’n hecht team mee te hebben op stage! Een dikke pluim voor iedereen.

 

Ondertussen is het hier muisstil. Onze zwemmertjes kijken vol spanning naar “Frozen”. Met deze film bleven we binnen het thema superhelden EN het thema water ;)

Superheldenstage te wachtebeke

DSCN5693 (1280x839)

Het crisiscentrum stroomde toe met superhelden vanuit alle uithoeken van de wereld. Iedereen werd keurig aangemeld en kreeg zijn outfit (lees: T-shirt) en zijn ID-kaart om toegelaten te worden tot het domein. De kamers werden gekeurd door de ouders en we vertrokken naar onze eerste training. Alle zwemmers werden gefilmd en gescreend. Op het einde van de week kunnen we zo de progressie meten die ze maakten deze week.

DSCN5596 (1280x960)

Het regenweer zorgde er voor dat we noodgedwongen binnen moesten spelen. Water tijdens de training volstaat, meer hoeven we echt niet te hebben op één dag. Niets houdt natuurlijk deze superhelden tegen, zelfs het plafond niet. De ruimte die we kregen had overduidelijk een te laag plafond voor deze superhelden in wording. Misschien moeten we toch nog wat werken aan hun vliegcapaciteiten?!?

Voor iedereen het goed besefte was het al tijd voor het avondeten, heerlijke spirelli’s met ham en spinazie. De bordjes werden gretig meerdere malen bijgevuld en leeg geschraapt. Voor Seppe was het wel een hele speciale maaltijd. Hij was jarig en er stond een cadeautje te wachten. Er volgde een klein feestje met verse pudding gemaakt door Katleen. Nog enkele geldspelletjes en tijd voor de bedjes. De oogjes vielen bij iedereen al snel toe!

DSCN5654 (960x1280)

 

Maandagochtend was het vroeg opstaan voor onze orka’s (benjamins van competitie C). Zij begonnen de training om 7u15! Een uurtje later volgden de dolfijnen (eendjes, PC en 5). Er werd door iedereen goed gezwommen. Het water was wel een beetje frisjes. Toch hadden de trainsters liever in het water gezwommen, dan 3 uur op de kant te staan in de wind.

Na een uurtje vrij spel kregen we opnieuw lekker eten. Het eten valt dit jaar heel goed in de smaak bij iedereen. Niemand heeft al moeite gehad om zijn bordje leeg te krijgen. Tijdens de platte rust was er weinig tot geen geroezemoes op de kamer. Gelukkig maar want er volgde opnieuw een stevige training. We werkten aan de starten, de vormspanning en het tuimelkeerpunt. Voor de zwemmers van competitie C werd er nog een stukje benen vlinder aan toegevoegd. Dan zijn we zeker dat iedereen vanavond goed slaapt. Wij, als trainsters, denken aan de goede nachtrust van de zwemmers!

Ondertussen heeft iedereen zijn potje fruitsla en een koekje opgegeten en kunnen we beginnen aan onze superheldendag!

 

 

groetjes de superhelden

olv volkano, spraakwaterval, emotiebom en volumeknop

DSCN5694 (1280x720)

 

 

Artikel over Jolien in Het Laatste Nieuws

Zwemtalent ruilt sportcarrière in voor vrijwilligerswerk

Wedstrijdverslag recordpoging Sint-Niklaas – 29 juli 2014

De laatste wedstrijd voor de deelnemers van het BK en dan kunnen ook Jeroen, Laetitia, Jolien V., Jolien R., Elena, Ines, Eline en Arne ook genieten van een zwemloze maand augustus!

Ze zwommen allemaal (op enkele uitzonderingen) knappe besttijden.Sterk na zo een lang seizoen.

Arne behaalde nog een A-tijd op de 100 m vrije slag. Zijn tijd was 59.00! Ook zwom hij het clubrecord op de 50 m vlinder bij de 15 jarigen van de tabellen met een tijd van 29.32! Proficiat Arne!

Elena zwom een CLUBRECORD op de 200 m rugslag bij de 16 jarigen met een tijd van 2.25.65! Ook verscherpte ze haar eigen CLUBRECORD op de 50 m rugslag tot een tijd van 31.27!

Jolien Verdickt zwom haar laatste individuele wedstrijd en deed dit in stijl. Ze verscherpte haar eigen  CLUBRECORD bij de 17 jarigen op de 100 vlinder tot 1.05.32! Knap Jolien! Hierbij wil ik Jolien nogmaals bedanken voor de prachtige jaren bij ZCK! Ik vind je een fantastisch iemand en we zullen je missen….

Wedstrijdverslag BK 15 jaar en ouder – Charleroi – 25/26/27 juli 2014

 

In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen ZCK aan de start stond met een handvol zwemmers, konden we deze maal een lichting van maar liefst 10 zwemmers afvaardigen voor dit prestigieuze toernooi van het Belgische topzwemmen.

Jeroen en Eline in de senioren categorie, Laetitia, Ina en Jolien Verdickt bij de junioren en Elena, Jolien Rosiers, Ines en Arne bij de kadetten. Allen zouden ze dit weekend individueel het beste van zichzelf gaven. Eén zwemster, Franne, die speciaal haar vakantie onderbrak, versterkte deze groep, om nog eens alles te geven op de 4x100m wissel aflossing.

Het grote aantal zwemmers op dit BK, is nog maar eens een bewijs, dat het harde werk van afgelopen jaren, in de zwemschool en in de competitie groepen, hun vruchten beginnen af te werpen. (En geloof mij, dit is nog maar een begin, de meesten onder jullie zullen al wel gemerkt hebben dat de opvolging meer dan verzekerd is, de zwemclub van Kapelle-op-den-Bos staat weer op de kaart).

Voor enkelen, was het BK van dit jaar, het laatste grote kampioenschap waaraan ze deelnamen. We willen deze zwemmers(sters) dan ook bedanken voor hun inzet en harde werk van afgelopen jaren. Het was een plezier met  jullie te mogen werken. De trainers en zwemmers zullen jullie missen.

Omdat het bespreken van de alle individuele resultaten ons veel te ver zou leiden, houden we het deze maal bij de meest in het oog springende prestaties. Een aantal van onze zwemmer hadden dit kampioenschap wel één of ander nummer waarin hij of zij de verwachtingen niet kon waarmaken, maar konden dan weer op enkele andere nummers een nieuw persoonlijk record neerzetten. Toch opmerkelijk is dat zowel Arne als Ines (beide debutanten) op al hun ingeschreven nummers, hun persoonlijke besttijden in groot bad, wisten aan te scherpen.

Medailles werden behaald door:

 • Jolien Verdickt op de 200m vlinderslag (brons)
 • junioren dames (Ina, Franne, Joien & Laetitia) op de 4x100m wissel aflossing (zilver)

Andere finales waren er voor :

 • Eline op de 200m ss (6de)
 • Elena op de 50m rg (4de) en op de 200m wisselslag (8ste)

Mooie ereplaatsen waren weggelegd voor :

19 jaar en ouder:

 • Jeroen : 50m vs (10de)
 • Eline : 100m ss (8ste)
 • 17-18 jaar:
 • Jolien V. : 100m vs (8ste) – 50m vl (9de) – 100m vl (5de) – 50m ss (7de)
 • Ina : 200m rg (7de)
 • 15-16 jaar:
 • Elena : 100m rg (9de) – 200m rg (10de)

Dat niet alle doelstellingen werden behaald, doet ons als trainers beseffen, dat er ook voor ons nog vele werkpunten zijn, maar we geloven in jullie capaciteiten en hopen, volgend seizoen, het beste in elk van jullie naar boven te halen.Jullie mogen best fier zijn op de geleverde prestaties van het afgelopen jaar!“enjoy and have fun!!” :-) Geniet alvast van de verdiende rust en we zien jullie graag in volle getalen terug bij de start van het nieuwe zwemseizoen…   Jurgen

Kort artikel BJK in Het Nieuwsblad

ZCK schittert op jeugdkampioenschappen 

Wedstrijdverslag Recordpoging te Berchem (22 juli 2014)

Na een vermoeiend weekend op de Belgische Kampioenschappen en de traditionele frietjes op zondagavond kregen de zwemmers nog de kans om hun beste tijden aan te vallen in klein bad en hun topconditie te verzilveren. Dat doen ze op de Recordpogingswedstrijd te Berchem. Die is erg leuk om te volgen, alle nummers worden er gezwommen, maar telkens slechts 1 of 2 reeksen per nummer. Het enige nadeel is dat de nummers wel heel snel achter elkaar volgen, zoals sommige zwemmers wel gevoeld hebben…

Viktor zwom in sneltempo de 100m rugslag en 100m vrije slag na elkaar. Op 100m rugslag ging hij mooi onder zijn beste tijd met meer dan een seconde in een harde 1:06.34, dat is tevens een verbetering van het clubrecord! Nog maar half bekomen snelde hij ook naar 1:00.69 op de 100m vrije slag . Dat is een seconde onder zijn beste tijd en met wat meer rust was hij misschien onder de minuut gedoken…

Rosanne werkte drie wedstrijden af. Ze begon met een erg knappe 1:15.25 op 100m rugslag, ook weer een beste tijd. Vervolgens een technisch erg mooie 100m vrije slag in 1:06.26, weer een seconde onder haar beste tijd. Op het derde nummer, de 100m vlinderslag zwom Rosanne naar een 1:16.98: 3s onder haar beste klein bad tijd, maar nipt trager dan in groot bad. Het was dan ook de derde wedstrijd op korte tijd.

Femke bevestigde haar goede vorm op de 400 vs in 5:08.13. Net zoals op de BJK netjes ingedeeld en een dikke 7s sneller dan groot bad. Toch was Femke nog niet moe, want ze knalde naar een 1:15.18 op de 100m vlinderslag! Erg snel en tevens een A-tijd.

Nona gebruikte de 100m vrije slag als opwarming en zwom naar 1:04.96. Maar dan snelde Nona in een technisch uitmuntend gezommen 200m rugslag naar 2:24.78! Een clubrecord en de bevestiging van de prestatie op de BJK die goed was voor de limiet voor het Talent Development Team. Na een kwartiertje rust knalde Nona op de 100m vlinderslag ook nog naar een snelle 1:13.10. Een verbetering van 2s!

Matteo liet zich niet onbetuigd en sprintte naar een nieuwe beste tijd, 1:03.00 op 100m vrije slag in wat duidelijk zijn technisch beste crawl van de afgelopen tijd was! Hij zwom daarmee ook een nieuw clubrecord! Met 1:21.63 op 100m schoolslag bleef hij net boven zijn beste tijd op dat nummer.

Ook Dauwe was van de partij in Berchem en zwom de 100m rugslag in 1:26.74, ook een nieuwe beste tijd! Op 200m wisselslag haalde ze 3:08.58 en 200m vrije slag 2:49.94. Na 2 zware weekends nog twee beste tijden in klein bad!

Proficiat met de prestaties aan iedereen!
Nog even duimen voor de oudere zwemmers op het BK voor 15-jarigen en ouder en dan op naar volgend seizoen!

Onze sponsors

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver

Google

Aangepast zoeken

Sponsors

Midzelen 27

2860 Sint-Katelijne-Waver