Zondagochtend 9u, de inkomhal van het zwembad begint stilletjesaan vol te lopen met onze jongste zwemmertjes. Hier en daar wat gezeur omwille van het vroege uur, maar vooral een gezonde dosis enthousiasme en een béétje zenuwen voor de wedstrijd. Voor een aantal onder ons hun eerste “echte” wedstrijd, toch wel spannend! Wat te merken is aan de vele toiletbezoekjes ????. 
Nadat we onze zwemkleding hebben aangetrokken mogen we samen met de andere aanwezige clubs aan onze opwarming beginnen. 
 
Om 10u gaat de wedstrijd van start en mogen onze allerjongsten beginnen aan 25 of 50m rugslag, onze springplankers gaan voor 100m. De zwemmers van groep 6 zetten hun beste beentje voor op 50m schoolslag.
 
Na de pauze laten onze jongsten zien dat ook zij al zeer mooi crawl kunnen zwemmen!
De zwemmers van groep 6 en springplankteam gaan nog een stapje verder en brengen allen 75m wisselslag tot een zéér goed einde.
 
Als afsluiter neemt elke club met 1 of meerdere groepen deel aan de aflossing. Tijdens deze aflossing was het de bedoeling om per groepje op 10 minuten tijd om beurt zoveel mogelijk breedtes te zwemmen onder de koorden door. Sommigen slaagden er zelfs in om telkens elke breedte volledig onder water te zwemmen!
 
Als beloning kreeg elke zwemmer op het einde nog een leuke Paco medaille als herinnering. Klik hier voor de uitslag