Verslag Mich

13/7/2018, 6u10: Race day, en dat op vrijdag de dertiende! Ook al is het Vlaams Zomercriterium dit jaar letterlijk “ver van ons bed (bad)”, figuurlijk is het dat zeker niet! Met de gebruikelijke portie spanning op de ochtend van een piekwedstrijd aan de ontbijttafel.

Stevig ontbijt voor iedereen want vandaag gaan we weer 2x trainen; de laatste keer deze stage. Vooraleer we (of beter: onze zwemmers) het water induiken, nog even wat succes-wensen doorsturen en dan gespannen afwachten. Niets zo frustrerend dan weten dat “het” aan het gebeuren is en er niets van kunnen zien of volgen. Vandaag waren we voor 1 keer ook wat “GSM-trainers”: GSM vlakbij houden om snel te kunnen lezen als er wat binnenkomt. En tegen het einde van de training was het dan zover en kregen we het eerste geruststellende nieuws: tijden waren globaal gezien meer dan OK en hier en daar kwam er al wat eremetaal mee naar Kapelle. Goed bezig! Het echte “wedstrijdverslag” zal later wel volgen via de aanwezige trainsters, maar het moge duidelijk zijn dat we in directe en zeer regelmatige verbinding staan en vol spanning elke Kapelse beweging in Izegem volgen. En dan heb ik het niet enkel over de trainers maar ook de zwemmers hier worden direct op de hoogte gebracht. En zij leven echt mee in spanning voor de ZCR-ers: hebben jullie nog iets gekregen? Wanneer zwemt X?…

’s Middags kregen we eindelijk eens iets met kaas als voorgerecht (soort quiche met zalm). Het hoofdgerecht was kip met erwtjes en patatjes, gevolgd door watermeloen en kiwi als dessert. Vandaag mocht iedereen zijn/haar eigen wek-uur van de platte rust kiezen tussen bepaalde grenzen zowel naar beneden (voor Matteo, Thomas, Dante) als naar boven (voor Jari, Silke, Senne). Per kamer zou de benedengrens echter opschuiven per keer de trainers de kamer moeten binnenkomen.

Na de platte rust, hield iedereen zich rustig (al kennen enkelen dat woord niet…) bezig. Daarna richting zwembad voor onze laatste namiddagtraining. Uiteraard nog steeds met de trainers-GSM’s op zak. En op het einde van de training kregen we nog wat leuke tijden en plaatsen doorgebeld.
Op weg naar het avond eten sprak uw verslaggever de profetische woorden “dat het van mij gerust nog eens meloen met ham als voorgerecht mocht zijn”, en zo geschiedde. Als hoofdgerecht kregen we worst en puree en als dessert een gebakje met abrikoos. Weer naar ons verblijf waar de contacten met het thuisfront onderhouden werden (bij de ene al uitgebreider als de andere), wat FC De Kampioenen gekeken werd, wat buiten gezeten en gebabbeld werd, of foto’s uit Izegem bekeken werden. Een uitslag is er echter niet direct online te vinden (ofwel heel goed verstopt), waardoor het nog wat afwachten blijft om de tijden te bekijken en analyseren. Op zich toch een klein minpuntje voor zulk een grote wedstrijd (net als de manuele tijdsopname). Verder lijkt alles, afgaande op de foto’s, wel goed in orde al zullen de leuke tijden van onze zwemmer ook wel hun invloed hebben op deze indruk.

ZCK: Doe zo voort daar in het Krekelbad!

Wist je dat:

  • … wij hier allemaal zeer blij zijn om te horen dat de algemene tendens in Izegem zeer positief is? Go #TeamZCK!
  • … vandaag al voor de 2e dag op rij de zwemmers de trainers moeten komen wekken tijdens de platte rust? Weliswaar voor het einde van de platte rust, dus ’t is niet dat we ons overslapen ofzo…
    En geen paniek: voor niets ernstigs…
  • … de vermoeidheid bij de trainers toch ook wel serieus voelbaar begint te zijn?