Verslag Mich

Het lijkt alsof die wekker elke dag vroeger afgaat maar nee: 6u10 blijft vermoedelijk 6u10. Om 6u40 stormden (nou ja…) de trainers de zwemmerkamers binnen. Zoals het intussen al bijna traditie geworden is, zijn er paar heel vaste slapers aanwezig, maar het is ons weer gelukt: iedereen stond zelfs op tijd aan de ontbijttafel. Uit de ochtendpolsen viel wel af te leiden dat de nacht iets korter dan gewoonlijk geweest was. Maar na het ontbijt zat iedereen al terug vol energie. Ook de occasionele kleine ochtendhumeurtjes waren alweer ingeruild voor lachende gezichtjes.


De kadetten kregen als training een focus op vormspanning/stroomlijning en gebruikten hiervoor de duikplanken (1m en 3m). De jongsten werkten eerst plichtsbewust hun zwem-meters en mochten zich daarna ook nog even uitleven op de wipplanken. Instant plezier dat ze hadden alsof ze nog nooit op zo’n plank hadden gestaan! Na de lenigheid keerden we terug naar ons “vakantiehuis” waar een vers stuk fruit op de zwemmers lag te wachten. In het halfuurtje dat ons scheidde van het middageten (bladerdeeggebakje met kaas, gebraad en erwtjes met worteltjes, nectarine en pruimen), mocht kamp vlinderslag nog iemand wegsturen naar het baksteenslagkamp: Quinten werd opgeofferd. Vervolgens werd de namiddagactiviteit reeds voorbereid: we spelen ”Time’s Up” per kamp, maar in elk kamp werd 1 mol aangeduid die moest proberen om zijn kamp te doen verliezen. Als hij/zij daarin lukt zonder ontmaskerd te worden, dan verdient de mol extra Tjarko Points. De winnende ploeg (uitgezonderd de mol) krijgt ook Tjarko Points. De platte rust was weer welgekomen, en om 14u30 was het dan tijd voor het spel. We zijn weer wat te weten gekomen. De overwinning ging naar crawl-kamp. Senne Bakx (crawl) en Thomas (vlinder) werden als mol ontmaskerd. Silke Huysmans (rug) en Senne De Bruyn (schoolslag) konden wel ongemerkt saboteren.


Vandaag hielden we de droogopwarming in open lucht, in een stralend zonnetje, onder leiding van niemand minder dan Suzanne. Gezweet hebben ze, ook al was het een vrij korte droogopwarming. De herinneringen aan Mallorca kwamen spontaan terug naar boven. Zo waren ze duidelijk klaar voor de 2e training van de dag onder een toch wel brandende zon. Ik denk dat vandaag de warmste dag tot nu toe was.


Het avondeten viel zeker in de smaak: als voorgerecht meloen met ham, als hoofdgerecht chipolata met (heel veel) aardappelen en (als je met de microscoop zocht) enkele piepkleine worteltjes. En het dessert was een cornetto. Niet dat deze geregeld was door ons als trainers, maar met die eer zijn we toch maar mooi gaan lopen. Toch waren er enkele zwemmers die het ijsje plichtsbewust hebben laten passeren: chapeau Jari en Senne! Vanavond mocht de GSM zelfs een 40-tal minuten gebruikt worden (we waren dan ook iets sneller terug “thuis” na het eten). En na wat chillen was het tijd om weer naar dromenland te gaan… Zorgen dat we goed uitgeslapen zijn voor een nieuwe dag met maar 1 training…

Wist je dat:

  • … de leeftijd van uw nederige verslaggever op 54 geschat werd? Danku, Ella. Ik zal er morgenvroeg op training aan denken…
  • … het IQ van Eline rond de 2 ligt? (volgens Eline zelf….)
  • … An en Lise ooit Stefan in het rusthuis zullen duwen wanneer hij in een rolstoel zit?
  • … we vermoeden dat het gebraad ‘s middags “varkensgebraad” was, en geen “kalkoengebraad”, aangezien er geen pluimen in zaten?
  • … Eline, Tessa en Lotte echt wel heel voorbeeldig zijn? (belofte maakt schuld…)
  • … de bondscoach van België Roberto Martino heet?
  • … we vanavond worst als groenten hebben gegeten? We leren hier elke dag bij…
  • … Noor later perfect “onderwaterfotomodel” kan worden?
  • … Tessa 112kg weegt? (nauwkeurig materiaal dat wij hier hebben, hoor…)