Verslag Mich 

Zoals verwacht ging de wekker veel te vroeg af, maar als we om 8u in het zwembad wilden liggen hadden we geen andere keuze. De zwemmers werden gewekt om 6u40 waarna ze de eerste keer het ochtendritueel mochten doorlopen: polsslag nemen – toilet bezoek – wegen – omkleden – zwemzak maken – ontbijten – tanden poetsen – drinkbus vullen en om 7u40 buiten staan wachten. Ook onze 5 hotel-bewoners kwamen samen met de rest van de groep ontbijten: 1 grote gezellige bende (alhoewel het voor sommigen misschien nog wat vroeg was om ook gezellig te zijn ????).

De eerste ochtendtraining betekende voor “grote ZCR-zwemmers” een broken swim. De “jongere ZCR-zwemmers” hadden deze soort training (zij het beperkter) ’s avonds. Ook voor de BK en BJK-ers stond er in de voormiddag een pittige training op het programma. Aangezien we nog steeds in open lucht trainden en de temperatuur om 8u nog niet zo hoog was, vonden de zwemmers het aangenaam vertoeven in het water. Na afsluiten nog een korte sessie lenigheid en dan zat die eerste ochtendtraining er op.

Als voormiddag-“activiteit” zijn we met de ganse bende naar de lokale “Carrefour Express” geweest om alle rekken met toegestane koeken te plunderen. ’s Middags brachten we ons eerste bezoekje van de dag aan Le chiffon rouge voor quiche, spaghetti en 2 stukken fruit. De porties waren weer meer dan groot genoeg: omkomen van de honger zullen we hier duidelijk niet doen.
Om 13u kroop iedereen in zijn bedje voor een welgekomen eerste “platte rust”. En dit werd over het algemeen op gejuich onthaald. Bij het wekken na de platte rust hadden we bij sommigen gerust een kanonskogel kunnen afschieten… zonder effect. Het had duidelijk deugd gedaan.
Daarna hadden we even tijd voor een korte activiteit: de zwemmers kregen hun eerste Tjarko points, kregen al wat lectuur die nuttig kan zijn de komende dagen en de verliezers van de dagopdracht van gisteren en vandaag moesten nog een zwemmer naar baksteenslag-kamp sturen. Helaas voor het rugslagkamp waren zij tweemaal de verliezers en zij moesten dan ook 2 zwemmers naar baksteenslagkamp sturen: Rob en Dante zijn de eerste leden van het nieuwe kamp (dat trouwens nog perfect kan winnen).

Nog een stuk fruit binnenspelen en we konden vertrekken naar de tweede training: eerst een droogopwarming in onze dance-studio (inclusief spiegels), en daarna het zwembad in voor de tweede training van de dag. Tijdens de training werden we (de ene al wat meer dan de andere) verrast door de aanwezigheid van niet-meer-zwangere Suzanne die ons de komende dagen aan de rand van het bad zal komen versterken waar en wanneer mogelijk.
Als avondeten stond er deze keer ei met ei/tonijnsla als voorgerecht op de menu, gevolgd door gehaktbal met boontjes en aardappeltjes. Als dessert een soort pudding met slagroom… ah nee, met opgeklopt eiwit bleek aan de gezichten van de zwemmers die duidelijk iets anders proefden dan wat ze verwacht hadden.
’s Avonds volgde dan weer het GSM-halfuurtje met als verrassing: de wifi-code! Als je zwemmers snel wil laten luisteren en aandachtig wil laten zijn, moet je niet afkomen met trainingen, maar het woordje wifi-wachtwoord werkt duidelijk wel….
Tijd om te gaan slapen en… op naar dag 3, waar er maar 1 training op het programma staat…

Wist je dat:

  • … sommige zwemmers ’s ochtend hun bloeddruk kunnen nemen met hun vingers aan hun pols?
  • … we hier chemisch eten eten?
  • … pi gelijk is aan 0,1415…? En ook aan 1,1415…?
  • … het hotel van onze oudste meisjes streng beveiligd wordt? Quasi onmogelijk om er binnen te geraken voor Sam of Stefan! Of de meisjes hebben een deal gesloten met de receptie…