Is het de Ardennenlucht, is het het zwemwater, is het de periode van het jaar… we weten niet waar het aan ligt… Feit is wel dat elke keer ZCK naar Bastogne trekt er besttijden worden gezwommen om “U” tegen te zeggen!

Een overzicht van de sportieve prestaties :

Met het hele ZCK team haalden we niet minder dan 31 finaleplaatsen :

Silke C. behaalde 3 finales : op de 100 m schoolslag werd ze 7e, op de 100 m vrije slag behaalde ze BRONS en op haar favoriete nummer de 100 m rugslag zwom ze zeer sterk naar het ZILVER.

Ella behaalde als 1e jaar benjamin zeer knap de finale van de 100 m vrije slag en werd hier 7e.

Laetitia wist zich ook te plaatsen voor 2 finales. OP de 100 m vrije slag werd ze 5e en op de 100 m vlinderslag behaalde ze sterk het ZILVER.

Hanne behaalde 2 finales en natuurlijk waren dit de schoolslagnummers. In de open finale 50 m schoolslag werd ze in een sterke tijd 7e. Op de 100 m schoolslag klom ze op het podium en behaalde BRONS.

Ook Tessa zwom de finale van de 100 m schoolslag en werd met een besttijd 7e.

Zelfs Elena haalde 2 finaleplaatsen.  Op de 100 m vlinderslag werd ze na een lange inspanning 6e en op de 100 m rugslag viel ze net naast het podium en werd 4e.

Dauwe zwom de finale van de 100 m rugslag en zwom hier zeer knap naar het BRONS.

Eline mocht aantreden in 3 finales. OP de open finale 50 m vlinderslag werd ze 7e. OP de 100 m rugslag werd ze 6e en op de 100 m vlinderslag werd ze in een straffe PR tweede en mocht zo het ZILVER mee naar huis nemen.

Senne haalde de finale van de 100 m schoolslag. Ook hij viel net naast het podium en werd knap 4e.

Dante behaalde 3 finaleplaatsen. OP de 100 m vrije slag en de 100 m rugslag behaalde hij ZILVER in wel heel straffe tijden. OP de 100 m vlinderslag mocht hij het GOUD mee naar huis nemen. Straf Dante!

Matteo zwom de meeste finales. Vier keer mocht hij aantreden. Op de 100 m rugslag werd hij 7e. OP de 100 m vrije slag, de 100 m schoolslag en de 100 m wisselslag zwom bij telkens zeer overtuigend naar het GOUD! Straffe kerel !!

Rob zwom de finale van de 100 m rugslag en werd hier in een sterke tijd 7e.

Quinten behaalde ook de finale op zijn favoriete nummer, de 100 m schoolslag. Hij werd hier als 1e jaars sterk 7e.

Jari zwom 3 finales. OP de 100 m vrije slag werd bij 5e en op de 100 m rugslag en de 100 m vlinderslag werd hij 6e.

Renzo tenslotte zwom ook 3 finales. Op de 100 m vrije slag en de 100 m wisselslag werd hij 7e. Op zijn lievelingsnummer, de 100 m rugslag werd hij zeer sterk 2e en nam zo het ZILVER mee naar huis.

Met zo’n sterke prestaties plaatsten we ons natuurlijk voor de Australische aflossing. Bij de dames behaalden Silke C., Laetitia, Eline en Cato zeer sterk het BRONS. Sterk gezwommen dames!

Ook bij de heren met Jari, Senne DB, Matteo en Rob behaalde ZCK zeer straf het BRONS. Geweldig gezwommen mannen!

Er was ook nog een verbroedering tussen Brabo en ZCK waardoor we ook nog een tweede aflossingsploeg hadden. Jannes, Renzo en Dante beleefden het moment van het weekend en mochten samen met Dries Vangoetsenhoven ook deelnemen aan de Australische aflossing. Niemand had dit verwacht maar onze jongens zwommen de ziel uit hun lijf en werden zeer knap vierde. Bedankt Dries en ook proficiat met al jouw podiumplaatsen en je prestatie als zwemmer met de meeste FINA punten op deze wedstrijd.

Er werden nog enkele klassement prijzen behaald : Laetita werd 2e op de allround 200 m wedstrijden, Renzo werd 3e op de allround 100 m wedstrijden, Dante behaalde tweemaal een 3e plaats zowel op de allround 100 m als de allround 200 m wedstrijden en Matteo werd 1e op de allround 100 m wedstrijden.

ZCK behaalde bovendien nog een mooie geldprijs door als 5e club te eindigen in het clubklassement! Knap ZCK zwemmers !