Afgelopen weekend stond de eerste internationale zwemwedstrijd op de ZCK kalender. Met 8 enthousiaste zwemmers trokken we naar Dudelange te Luxemburg.

Ruim op voorhand was de ZCK delegatie aanwezig. Goed om een mooie plaats voor de zwemmers te reserveren in het zwembad, ook de ZCK supporters wisten hun een plaats op de tribune te bemachtigen en hingen de ZCKvlag omhoog.

Tijdens het inzwemmen werd de officials en coachen gebrieft. De ene groep al verstaanbaarder dan de andere;-), maar toporganisatie! Het internationale startsignaal werd gelukkig door alle zwemmers goed begrepen. Het was Fleur Bosmans die als eerste ZCK-zwemmer aan de start stond voor de 200m vrije slag. Zij wist een tijdsverbetering van maar liefst 5” neer te zetten! Cato Goiris wist eveneens haar besttijd met een kleine seconde aan te scherpen en Silke Carlier volgde hun voorbeeld en zette een tijdsverbetering van 2” neer. Hiermee greep ze helaas net naast het podium. Dauwe Van Tilburg wist wel het brons te bemachtigen op de 200m vrije slag. Knappe prestatie dames!

Vervolgens was het aan Amaury Baert om zich te meten op de 200m vrije slag. Hij wist een tijdsverbetering van maar liefst 7” neer te zetten, knap gedaan! Jari Okens ging vol enthousiasme mee met zijn reeks, maar slaagde er niet in om dichterbij de 2’00” te komen.

Op de 100m rugslag was het aan Laetitia Dolet om de clubkleuren te verdedigen. Dit deed ze met een mooie bevestiging van haar besttijd. Op de 100m rugslag heren was het aan Amaury en Senne De Bruyn om de clubkleuren te verdedigen. Voor Amaury reeds zijn tweede wedstrijd van de dag. En hij trok de lijn gewoon door, hij liet een tijdsverbetering van net geen 4” noteren! Senne, die duidelijk nog helemaal fris zat voor zijn eerste wedstrijdnummer van de dag, deed er nog een schepje bovenop en verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 7”50!!! Goed voor de beste prestatie van het weekend! Sterk werk heren!

Op de 50m vrije slag bij de dames wisten zowel Fleur, Cato als Silke een nieuwe besttijd neer te zetten. Silke haar nieuwe besttijd was eveneens goed voor een tweede plaats! Proficiat dames! Bij de heren wist Amaury zijn besttijd opnieuw aan te scherpen met maar liefst 2”21! Eveneens Jari zette een mooie tijdsverbetering neer en wist hiermee onder de 27” te duiken op de 50m vrije slag. Knappe prestatie heren!

Dauwe en Laetitia zwommen beide naar het podium, respectievelijk brons en goud, op één van de mooiste wedstrijdnummers in het zwemmen, de 400m wisselslag.

Als afsluiter van de wedstrijd had onze miniemenploeg (Silke, Senne, Jari, Dauwe) op de 4x50wisselslag mixed nog een knappe prestatie in petto. Met een tijd van 2’04”00 wisten ze met maar liefst 2”98 het vorige clubrecord te verpulveren! Knap gedaan!

De eerste wedstrijddag van het internationale wedstrijdweekend zat erop. Met een heleboel besttijden, 4medailles en een nieuw clubrecord konden we niet anders dan tevreden zijn. Een dessertje na het eten, eigenlijk meer dessert -je, was dus meer dan verdiend!

Een stevig ontbijt van fruit, yoghurt en vers geperst fruitsap tot croissant, pannenkoek en spek met eieren zorgden ervoor dat onze zwemmers alvast met voldoende energie de wedstrijddag konden starten.

Het was aan onze dames Laetitia, Fleur, Dauwe en Silke om de tweede wedstrijddag te openen met 100m schoolslag. En dat deden ze niet slecht, 3 van hen zwommen een persoonlijke record. Ook Amaury volgde de dames in hun voorbeeld en verbeterde zijn besttijd met 1”37. Senne had duidelijk nog een beetje last van een niet volledig verteerde pizza of was het de dame blanche? En strandde 1”21 boven zijn besttijd.

Op de 100m wisselslag hadden onze dames het iets moeilijker om hun besttijd te evenaren. Senne daarentegen wist iedereen te verbazen met een indrukwekkende tijdsverbetering en verscherping van het vorige clubrecord met net geen seconde.

Op de 400m vrije slag bleef Fleur iets boven haar besttijd, Cato dook onder de 5’00” en ook Silke wist haar besttijd aan te scherpen. Amaury bevestigde zijn vorm van het weekend en deed er nog eens 15” af!! Dit weekend is hij alvast de zwemmer die de meeste seconden liet sneuvelen! Ook Jari wist de medezwemmers en supporters een mooi moment te bezorgen met zijn fantastische prestatie op de 400m vrije slag! Hij dook niet een klein beetje onder de 4’30, maar los eronder!!

De voormiddag sloten we af met 3 gouden medailles (Fleur 100ss, Dauwe 100wi en Jari 400cr), 1 zilveren medaille (Silke 40cr), 4 bronzen medailles (Silke 100ss, Senne 100wi, Fleur en Cato 400cr) en 1 clubrecord (Senne 100wi).

Na een stevige canelloni maaltijd hadden sommige zwemmers nood aan een power nap. De vermoeidheid begon duidelijk toe te slaan onder de zwemmers, maar daar lieten onze dames op de 200m wisselslag in het zwembad niet teveel van merken. Zowel Fleur, Silke als Laetitia wisten hun besttijd op 200m wisselslag neer te zetten. Goed voor een zilveren medaille voor Silke. Senne volgde hun voorbeeld en zwom naar het brons. Amaury zijn motor was helaas nog niet helemaal uitgerust van zijn laatste stunt.

Dauwe dook net geen seconde onder haar besttijd 100m vlinderslag en zwom daarmee naar een tweede plaats. Cato bleef er iets boven, maar nog steeds goed voor een derde plaats. Alsook Jari bleef een halve seconde boven zijn besttijd op de 100m vlinderslag en wist met deze mindere performance alsnog een eerste plaats op het podium te bemachtigen.

Laetitia verscherpte haar besttijd op de 200m schoolslag, goed voor een derde plaats. Dauwe haar batterijen waren ondertussen leeg gelopen. Een besttijd zat er niet meer in, maar een derde plaats nog wel. Senne daarentegen wist zijn vorm op de schoolslag terug te vinden en kon zijn besttijd en tevens eigen clubrecord aanscherpen met een kleine halve seconde, goed voor een mooie tweede plaats.

Op de 100m vrije slag doken Fleur en Silke een stuk onder hun besttijd, Cato wist haar recent nieuwe besttijd nog niet verder aan te scherpen. Bij de heren was het aan Jari om zich te bewijzen op het koningsnummer, een verbetering van maar liefst 1”31 bracht hem op een exaeqo derde plaats.

Knappe gepresteerd ZCK!

Op de aflossing 4x50vrije slag mixed was het aan Amaury, Cato, Fleur en Jari om nog een laatste keer te knallen op de eerste internationale wedstrijd van het nieuwe zwemseizoen. Voor de laatste keer werd alle lucht uit de longen geroepen en gezwommen.

Het was een fijne eerste ervaring te Dudelange. Moe, maar voldaan keerden zwemmers, trainer, supporters en officials huiswaarts. Volgend jaar nemen we alvast ons kussentje mee!

Sponsors
Gallerij
zwemmer-Feryn-e1475006846349
Facebook