En wie dacht dat de voorbije dagen al goed waren…

… die zou vandaag helemaal van zijn stoel vallen. Het begon al in het begin (ja, soms kan zwemmen simpel zijn). 200m Wisselslag benjamins meisjes: besttijden voor Lotte (-3”), Tessa (-5”) en Gitte (-8” groot bad). Lotte vond ook dat er een kleurtje ontbrak in de ZCK medaille-oogst en zorgde voor onze eerste BRONZEN medaille. Proficiat, Lotte! Daarna was het aan de jongens op de 100m Schoolslag: Noah knalde naar ZILVER dankzij een tijdsverbetering van bijna 4”. Proficiat, Noah! Ook Thomas (-13’), Uwe (-16” groot bad) , Tibbe (-9” groot bad) en Wout (-4” groot bad) maakten een mooie sprong vooruit. Daarna was het de beurt aan Dauwe die op de 200m Vrije Slag haar goede vorm toonde (-1” groot bad) en nu nog een weekje rust heeft om volgend weekend nog sneller te gaan. Op de 100m schoolslag bij de miniemen jongens streden Quinten en Yaro zij aan zij voor het podium. Beiden verbeterden hun besttijd van klein bad met 1”. Uiteindelijk zou Quinten nipt aan het langste eind trekken en de BRONZEN medaille meenemen. Proficiat, Quinten! Om de voormiddag af te sluiten mochten onze kadetten nog eens het water in: Fleur etaleerde haar supervorm nogmaals op de 200m Schoolslag met een prachtige 2.54 (-3”), wat haar haar 2e GOUDEN plak van het weekend opleverde (ook al wilden ze haar eerst nog met zilver wandelen sturen, maar dat had de afgevaardigde snel in het snuitje… Het werd gelukkig snel rechtgezet.). Proficiat, Fleur! Rob zwom een straffe 1.11 op de 100m rugslag (net geen podium maar wel zeer knap!) en ook Jo verbeterde zijn klein bad besttijd.
De namiddag dan: nu was ZCK helemaal op toerental. Uwe zwom een fantastische 200m Wissel in 3.24. Wie niet tijdig neerzat in de tribune zal ook Thomas niet zien zwemmen hebben. Het nieuwste FINA model heeft blijkbaar immers een ingebouwd motortje. Hij finishte in een fantastische 3.05, wat goed was voor zijn 2e GOUDEN medaille, en zijn A-tijd erbovenop! Proficiat, Thomas! Ook Wout verpulverde zijn besttijd met 13” en ook Tibbe zwom een groot bad besttijd. Finn op zijn beurt verbeterde zijn besttijd uit klein bad met 2”. Op de 100m schoolslag voor meisjes verbeterden zowel Merel (-1”) als Ella (-3”) hun besttijden. Bij Gitte begon de vermoeidheid van het zware weekend parten te spelen, maar ze verbeterde toch nog nipt haar besttijd uit groot bad. Tessa dook een halve seconde onder haar besttijd uit klein bad. Grote broer Yaro (letterlijk en figuurlijk) verbeterde zijn besttijd uit groot bad op 200m Vrije Slag met 11” en Quinten verbeterde zelfs zijn tijd uit klein bad met 1”. Op de 100m schoolslag bleef Silke nipt boven haar besttijd. Hanne ging er van door als een speer, en de meisjes naast haar hebben haar nooit meer weer gezien. 1.23.9 was het resultaat, en een GOUDEN medaille als beloning. Proficiat, Hanne! In de volgende reeks bleef Dauwe nipt boven haar besttijd (met een weekje rust komt dat helemaal goed). Bovendien mocht ze de ZILVEREN medaille mee naar huis nemen. Silke C. verbeterde haar besttijd groot bad met 4 seconden. De dames zijn duidelijk ook bijna klaar voor volgend weekend. Op de 200m Schoolslag verbeterde Jo zijn absolute besttijd met 6”, en zwom Rob een besttijd groot bad. Ook de 100m Rug van Fleur was goed voor een besttijd in groot bad.
Aangezien de batterij van de GSM van Jelle intussen leeg was van al die medailles te fotograferen en op facebook te plaatsen, hebben we dan maar gevraagd om de wedstrijd te stoppen.
Als afsluiter van een super-weekend, spraken we nog met een deel van de niet-BJK-zwemmers af in de Knabbelhoek voor een welverdiend frietje en een gezellige babbel.

Een dikke “proficiat en dankuwel” aan alle ZCK-zwemmers die fantastisch voor elkaar gesupporterd hebben (ja, die rode muur aan de zijkant helpt!), aan alle ouders die hun kinderen geweldig ondersteund hebben (vervoer, eten, rust,…), aan alle ZCK-trainers (en oud ZCK trainers) van zowel zwemschool als competitie die deze kinderen ooit onder hun hoede gehad hebben en deze prestatie mee op hun conto mogen schrijven, aan het bestuur voor al het geregel (het is niet altijd simpel met die trainers samen te werken…), aan de officials zonder wie er helemaal geen wedstrijd zou zijn, aan de families van de trainers (het moet niet altijd simpel leven zijn met een ZCK trainer) en aan iedereen die ik nog vergeten ben. ????
Het fantastische Zomercriterium 2017 is bij deze afgerond. Vanaf nu volledige focus op BJK, BK (en de recordpogingen ook natuurlijk).
Go Team ZCK !!!