Om 7u30 verzamelen geblazen aan de Wezenberg voor de start van ons eerste zwemweekend. Maar niet voor uw verslaggever. Deze was 500m verder aan het werk. Gelukkig kon ik wel via toptime de prestaties van onze zwemmers volgen.
Om 9u mocht Hanne de spits afbijten voor ZCK. 100m Vlinder en direct een straffe tijdsverbetering van 8 seconden (hoewel 100m Vlinder nog geen maand geleden gezwommen werd). En de toon was direct gezet. Daarna stond de 200m Wisselslag voor de miniemen jongens op het programma. Zowel Senne als Yaro verbeterden hun besttijd van klein bad. Vervolgens zorgde Fleur met een sterke 1.22 op 100m Schoolslag voor de eerste ZCK medaille. En dan nog direct GOUD. Dikke proficiat, Fleur, en dik verdiend! Op de 100m Vrije Slag verpulverde Rob zijn besttijd tot een knappe 1.04, en ook Jo verbeterde zijn besttijd met anderhalve seconde!
Op de 400m Vrije Slag bij de benjamines toonde Eline haar goede vorm. Ze behaalde de 2e GOUDen ZCK medaille in een sterke 5.05. Zelfvertrouwen getankt voor volgende week! Ook Lotte zwom een sterke 400m: sneller dan haar besttijd in klein bad (en bijna 20” sneller dan op het VJK in Februari).
Daarna mocht Rob een tweede keer het water in voor de 200m Rugslag. Opnieuw een straffe tijdsverbetering van maar liefst 24 seconden! Als afsluiter van de voormiddag verbeterde Hanne haar besttijd uit klein bad op de 100m Vrije Slag met 2 seconden.
In de namiddag mocht Hanne opnieuw als eerste ZCK-er beginnen. Ditmaal 200m Wisselslag en opnieuw een verbetering van de besttijd uit klein bad (net niet onder de 3’). Ook Silke H. verbeterde haar besttijd op 200m Wissel en dit na een moeilijk seizoen door revalidatie van haar schouderblessure. En de besttijden volgden elkaar op: zowel Jo (100m Schoolslag) als Fleur (100m Vrije Slag) verbeterden hun besttijden uit klein bad.
Daarna mochten onze allerjongste jongens starten op hun eerste Zomercriterium. Zowel Uwe, Noah als Thomas verpulverden hun besttijden op de 400m Vrije Slag met minstens 15 seconden. Bij hun collega’s van een jaar ouder waren er besttijden voor zowel Finn, Tibbe en Matteo. Deze laatste tekende voor een straffe 4.56, maar als A-zwemmer kon hij geen medaille behalen.
En ook de miniemen trokken de lijn door op de 100m Vrije Slag: opnieuw een klein bad besttijd met meer dan een seconde verbeterd voor Senne, en Seppe verbeterde zijn besttijd met meer dan 2 seconden. Als afsluiter van de dag mochten de jongens nog een aflossing zwemmen. Hierbij sprong vooral de 1.06 van Senne in het oog.
Dag 1 mag alvast meer dan geslaagd genoemd worden…
Dikke proficiat, zwemmers en graag nog meer van dat!